Beko Blog
Lifestyle

8. marec – dan vseh naših zmagovalk

Napisal: Tomaž Zajšek - 8. 3. 2018

Mednarodni dan žena praznujemo v mnogih državah po vsem svetu. To je dan, ki slavi dosežke žensk ne glede na razlike, bodisi nacionalne, etnične, jezikovne, kulturne, politične ali gospodarske.

Vendar vselej ni bilo tako. Šele ob prelomu 20. stoletja se je v Severni Evropi in Ameriki pojavilo gibanje, ki se je zavzemalo za pravice žensk.

Od kuhališča do vodilnih položajev v družbi

Kljub hudim oviram in poniževanju, s katerim so se srečevale prve pobudnice in »upornice« proti takratni družbeni ureditvi in slabši obravnavi v primerjavi z moškimi, je na koncu prevladal nezlomljivi in borbeni ženski duh, ki z neustavljivo energijo zmaguje še danes in s tem barva vseh 50 odtenkov našega vsakdana.

In prav je tako.

Spoštovani moški, dragi kolegi … »moji sotrpini«. Čeprav smo včasih prepričani, da nam ženske pogosto brez pravega vzroka nekako »pijejo kri«, si priznajmo, da v resnici temu ni tako. Brez naših najdražjih in boljših polovic bi bil naš svet precej pust, bivanje v njem pa nadvse dolgočasno. Živeli bi v pomanjkanju izkazovanja čustev, topline, nežnih dotikov in emocionalnih večerov, pogrešali pa bi tudi njeno zadrževanje vdiha ob spremljanju napetih ljubezenskih prigod Kemala in Nihan. Manjkali bi razneženi pogledi in globoki čustveni vzdihi ob rojstvu sosedovega novorojenčka ali crtljanju majhnega »srčkanega« otročička v svojih, ali rokah najbližje prijateljice. Ne bi bilo burnih debat glede različnih pogledov na določene življenjske situacije, dobronamernega negodovanja ob izbiri pravilne barve pohištva, logističnih nasvetov, praktičnih priporočil pri popravljanju njenega kolesa in pravilnega košenja trave, saj je njen očka to delal drugače, pogrešali pa bi celo namige v stilu; »A vidiš? Sosedovi imajo pa lahko novo ograjo!«.

Navsezadnje pa je nekaj res; za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska.

Spoštovane dame … moški svet vas obožuje, si vas želi ob sebi in hlepi po vaši pozornosti. S svojo prodorno močjo soustvarjate družino in nam lepšate življenje, običajno podpirate tri vogale hiše, včasih tudi četrtega.

Povedano iskreno in na glas; moški vas potrebujemo!

Brez vas in vaše predanosti, strasti, življenjske energije, iskrenosti, prodornosti, vztrajnosti, slepi veri, da iz človeka potegnete najboljše, in nenazadnje, zaradi vaše čustvene širine in iskreno čiste moralne globine .. ne bi bilo nikogar in ničesar. Obstajala bi le ena velika, pusta in črna praznina.

V svojem in v imenu Beka vam želim srečen dan žena. Še naprej ostanite zdrave, nasmejane, lepe, prodorne, neustrašne, pozitivno trmaste, uspešne, močne, neupogljive in hrabre, predvsem pa ohranite svojo nezmotljivo intuicijo, s katero vselej modro svetujete svojemu življenjskemu zmagovalcu.

Hvala, ker ste!

Komentarji