Beko Blog
Nasveti

Najboljše tehnologije sušenja sestavljajo hibridni sušilni stroj

Napisal: Damjan Dimic - 27. 3. 2019

Če bi kupili sušilni stroj pred desetimi leti, bi bila vaša edina možnost nakup klasičnega kondenzacijskega stroja. Takšen sušilni stroj je v času zelo hladnih zunanjih temperatur marsikateremu gospodinjstvu omogočil hitro sušenje. Njegova slaba stran so bila skrčena in poškodovana oblačila – zato nismo v njem sušili vsega. 

Kondenzacijski stroj je bil vsekakor vreden nakupa, vendar v primerjavi z zdajšnjimi tehnologijami sušenja, ne velja več za idealnega. Porabil je veliko energije, perilo se je rado skrčilo, prostor, kjer je bil postavljen, je postal zelo vlažen in topel, zmečkana oblačila pa so bila nekaj običajnega. Nato je prišel sušilni stroj s toplotno črpalko, ki je povsem nadgradil obstoječo tehnologijo prejšnje generacije. Novejši sušilni stroji sušijo z nižjo temperaturo in zato ne skrčijo tkanin, poleg tega pa porabijo bistveno manj energije, čas sušenja pa je v primerjavi s svojimi predhodniki nekoliko daljši. Če so kondenzacijski sušilni stroji potrebovali okoli 120 minut, potrebujejo takšni s toplotno črpalko nekje med 160 in 220 minut. Ker pa je čas je za vse nas izjemno dragocen, smo želeli pri Beku glede hitrosti sušenja narediti nekaj novega, a hkrati obdržati vse prednosti odličnih obstoječih tehnologij, ki so nežne do vaših oblačil.

http://www.beko-si.com/PRALNI-IN-SUSILNI-STROJI/Susilni-stroji/Susilni-stroj-s-toplotno-crpalko-DH8544RX

Hibridni sušilni stroj Beko DH8533RX

Sušilni stroj Beko DH8544RX je prvi iz svoje družine, ki ponuja hibridno tehnologijo. To pomeni, da ima vgrajeno le najboljšo kombinacijo obeh generacij. S svojim delovanjem v energijskem razredu A+++, tihim in varčnim delovanjem invertnega motorja ProSmart pa prinaša hitrejše sušenje. Tako potrebuje samo 152 minut, da je poln boben sveže opranega perila popolnoma suh, z izbiro posebnega programa, pa bo en kilogram perila (5 srajc) posušen v zgolj 15 minutah. Če bi želeli posušiti celoten 8-kilogramski boben bi potrebovali samo 115 minut, saj vsebuje poleg toplotne črpalke tudi grelnik, ki zviša temperaturo na 65°C. Ker deluje v kombinaciji s toplotno črpalko, pa se je njegov energetski izkoristek še vedno nahaja v energijskem razredu A.

S pomočjo sušilnega stroja Beko DH8533RX vaše perilo ne bo zgolj kvalitetno posušeno, temveč bo suho tudi v izjemno kratkem času – vaša oblačila pa bodo ostala nepoškodovana.