Beko Blog
Bivanje in dom

Inovativne kuhinjske nape za popolno kuharsko izkušnjo

Napisal: Tinkara Kern - 19. 8. 2020

Domača kuhinja je bila zadnje mesece precej zasedena, saj je morala nahraniti prav vse družinske člane, ki so se gnetli po hiši. Ker smo prvič tako intenzivno preizkušali njene zmogljivosti, pa je povsem mogoče, da smo šele sedaj opazili nekatere malenkosti, ki bi jih pri kuhinjskih elementih lahko še izboljšali. Predvsem kuhinjska napa je tista, ki vedno kliče po osvežitvi. Poglejmo si torej, kakšne inovacije smo pripravili za vse na novo odkrite kuharske talente, ki zadnje mesece vedno raje stikajo po maminih kuhinjskih policah.

 

Kuhanje pod Beko napo z led osvetlitvijo

Led Illumination – Odlična osvetlitev, jasen pregled

Nova tehnologija Led Illumination omogoča odlično vidljivost kuhalne plošče, saj le-to osvetli in je ne zakriva, kot večina drugih nap. Z odlično osvetlitvijo se boste tudi pri pozni večerji lahko izognili na pol pečenemu piščancu in posledičnim prebavnim motnjam, ki bi vas lahko doletele zaradi nepreglednosti nad procesom kuhanja.

 

 

Napa s funkcijo intenzivnega prezračevanja

Intenzivno prezračevanje – optimizacija efekta, ohranjanje svežine v kuhinji

Najbolj slastne jedi navadno v kuhinji ustvarijo največ dima – pa naj bodo to ocvrti rakci ali pa al dente kuhane brezglutenske testenine. Da svojega kuharskega pomočnika ne izgubite v »parni megli«, toplo priporočamo vgradnjo Beko nape s sistemom intenzivnega prezračevanja. Ta namreč po rezultatih laboratorijskih testov zrak vsrkava s kar 67 % večjo močjo.*

*Testirano v internih laboratorijih

 

Sistem čiščenja zraka – samodejna osvežitev

Samodejni sistem čiščenja zraka

Ta občutek, ko od doma spremljamo spletni poslovni sestanek, kar naenkrat pa nas zmoti vonj po zažganih palačinkah. Ja, vsi se še malo učimo v kuhinji in Beko sistem čiščenja zraka nam omogoča, da to počnemo tudi brez motenja ostalih družinskih članov. Naša napa bo tako vsako uro samodejno osveževala zrak za deset minut, mi pa bomo lahko družino presenetili z odličnimi palačinkami, medtem ko nihče niti slutil ne bo, da so nam uspele šele v tretje.

 

Indikator nasičenosti filtra

Indikator nasičenosti filtra – opomnik za čiščenje

Še najboljši kuharski mojster med ustvarjanjem večinoma gleda navzdol in tako prav nikoli ne opazi umazanije na filtru za mast – no, ali pa se vsaj pretvarja, da je ne opazi. Sodobne Beko nape se tega zavedajo in zato za svojo čistočo skrbijo same – ko jih je potrebno očistiti, vas na to namreč opozorijo z zvočnim signalom.

 

 

Čiščenje filtrov Beko nape v pomivalnem stroju

Čiščenje filtrov v pomivalnem stroju – neskončno olajšanje

Verjetno vas je že poprijel strah, da boste morali filtre Beko nape redno prati na roke. Beko vam tega seveda ne privošči in je zato razvil filtre, ki se lahko enostavno operejo v pomivalnem stroju, kar na navadnem programu za posodo. Edinstveno!

Seveda pa je kuhinjsko napo občasno potrebno očistiti tudi v celoti. Preverite smernice za čiščenje [klik]!

 

 

Tih ventilator Beko nap – raj za skupno kuhanje

Tišji ventilator – ker vsi cenimo mir in tišino

Beko kuharski junaki imajo vedno radi družbo – tudi in predvsem, ko še ustvarjajo za kuharsko ploščo. Da bo pogovor tekel gladko in brez kričanja čez preglasen ventilator kuhinjske nape, je Beko prilagodil tudi glasnost le-tega. Najvišja jakost, ki jo lahko doseže, je le 7 dBA!

 

 

Aplikacija HomeWiz za pametni dom

Aplikacija HomeWiz – za pametni dom

Kaj porečete na medsebojno povezanost in prilagajanje nape in kuhalne plošče? Pa na njuno nadziranje in upravljanje prek telefona? Ne, to ni le pravljica – je resničnost Beko pametnega doma. Kuhinjski elementi so med seboj povezani z Bluetooth tehnologijo in WiFi omrežjem, prav tako pa tudi z vašim telefonom, kjer njihovo delovanje spremljate z aplikacijo HomeWiz. Prek telefona lahko od sedaj naprej prilagajate stopnjo osvetlitve nape in njeno hitrost delovanja ter spremljate raven nasičenosti filtra. Prav tako lahko izberete samodejni način, pri katerem se jakost delovanja nape sama prilagaja jakosti delovanja kuhalne plošče. Prihranite čas in se povežite!

 

Varčni sistem porabe elektrike pri Beko napi ProSmart

Kuhinjska napa ProSmart – manj hrupa, večji prihranki

Vsi želimo zmanjšati svoje stroške pri porabi elektrike. Beko kuhinjska napa ProSmart za to skrbi namesto nas, saj jo poleg njene tihe narave odlikuje še izjemna varčnost. Ob njeni umestitvi v domačo kuhinjo bo tako pri hiši vsaj ena skrb manj.

Preverite ponudbo vseh Beko kuhinjskih nap, ki so na voljo v Sloveniji! Za kar najboljše delovanje nape pa si preberite tudi smernice o čiščenju.