Beko Blog
Priprava in shranjevanje hrane

Kakšen hladilnik kupiti?

Napisal: Tomaž Zajšek - 26. 6. 2017

Kakovostne hladilne in zamrzovalne naprave so danes nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva. Ponudba na trgu je bogata, zato pravzaprav sploh ni tako preprosto izbrati hladilnika, ki bo za konkurenčno nakupno ceno izpolnil tudi vse vaše zahteve in pričakovanja. Pomembno je, da se pred nakupom dodobra seznanite s ponudbo in cenami. Seveda ne bo odveč, če preverite tudi ocene in rezultate testov, ki jih objavlja tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Pred nakupom aparata se torej temeljito seznanite z vsemi lastnostmi in funkcijami, ki so vam na voljo pri posameznih modelih prostostoječih, vgradnih in ameriških hladilnikov ter kombiniranih hladilnikov in zamrzovalnikov. Na trgu so na voljo hladilniki različnih cenovnih razredov, sodobnih dizajnov in inovativnih tehnologij, ki omogočajo tiho in varčno delovanje. Od vaše premišljene izbire bo odvisno vaše dolgoročno zadovoljstvo.

Kakšen-hladilnik-kupiti_life_1

Prilagodljiv hladilnik zagotavlja udobje dnevne uporabe

Ker je hladilnik v uporabi vsak dan, naj bo kar najbolj priročen in vsestransko prilagodljiv, tako da ustreza vsakemu posameznemu uporabniku. Možnost povečevanja prostorov med policami, prilagajanje višine vratnih predalov, prilagajanje temperaturnega razpona oziroma poljubne nastavitve temperature v posameznih delih hladilnika so le nekatere od inovativnih možnosti, ki jih ponujajo sodobne hladilno-zamrzovalne naprave.

Kaj omogočajo nekatere inovativne tehnologije sodobnih hladilnikov

Najsodobnejše tehnologije Beko hladilnikov omogočajo hitro, učinkovito in varčno hlajenje vseh vrst živil v vseh letnih časih. Poznavanje različnih tehnologij pa vam omogoča, da med nešteto možnostmi izberete tiste, ki so najprimernejše za vaš življenjski slog in vam bodo olajšale vsakdan.

Tehnologija Everfresh+ na primer zagotavlja natančen nadzor vlage, majhna nihanja temperature, zmanjševanje kondenzacije in natančno uravnavanje kroženja zraka. Tako lahko vaša zelenjava in sadje ostanejo sveži tudi do 30 dni. Zaradi hitrega življenjskega tempa je to brez dvoma pomembno, saj zagotavlja tudi do trikrat manj zavržene hrane. Če imate svoj vrt, boste lahko vrtnine ohranili sveže in uporabne tudi do enega meseca, zato jih boste manj zavrgli. Vsi tisti, ki pa ste odvisni zgolj od obiska lokalnih tržnic, jih boste obiskovali manj pogosto in tako prihranili dragoceni prosti čas.

Kakšen-hladilnik-kupiti-Everfresh+_1

Tehnologija NeoFrost hrano v hladilniku ohladi dvakrat hitreje, pri čemer zadrži tudi do dvakrat več vlage, kar je ključno za ohranjanje svežine in okusa živila. Skupaj s tehnologijo modre svetlobe, ki v predalu za sadje in zelenjavo nadaljuje proces naravne fotosinteze, ohranjata živila sveža in polna hranil ter vitaminov, ki sicer s časom v živilih propadajo. Jedli boste zdravo hrano, čeprav ste jo za dalj časa shranili v hladilniku.

S tehnologijo Multizone lahko posameznemu predalu nastavite poljubno temperaturo med -24 °C in +10 °C, kar pomeni, da glede na lastne potrebe spreminjate velikost hladilnika in zamrzovalnika. Ker se potrebe po zamrzovanju oziroma hlajenju živil skozi leto spreminjajo – poleti na primer potrebujemo več hladilnega prostora, pozimi pa več prostora za zamrzovanje – je to še posebej uporabna funkcija.

Hladilnik Beko

V vročih poletnih dneh pa pride še kako prav tehnologija RapidColler. Posebno oblikovan predal omogoča, da s pritiskom na gumb v samo petnajstih minutah ohladite 1,5 litra pijače, v pol ure pripravite 80 g ledu ali pa predal uporabite za šok zamrzovanje.

Kakšen-hladilnik-kupiti_rapidcooler_1

Nič več odtajevanja hladilnikov

Nekoč je bilo odtajevanje hladilnika obvezni sestavni del čiščenja, pa vendar so se gospodinje tega opravila nerade lotevale. Težava pri tem je namreč ta, da je med taljenjem hladilnika potrebno živila umakniti in poskrbeti,  da se v tem času ne bi odtalila ali pokvarila. Predvsem v  poletnih mesecih to ni najbolj preprosto. Danes ima večina sodobnih hladilnikov funkcijo samodejnega odtajevanja hladilnika oziroma tako imenovano No frost tehnologijo, ki učinkovito preprečuje nastajanje ledu znotraj zamrzovalnika. Odtajevanje tako sploh ni več potrebno.

Vgradni hladilnik Beko

Hladilnik s katerim lahko prihranite

Tih, vzdržljiv, učinkovit in varčen kompresor je zelo pomemben del kakovostnega hladilnika, saj omogoča  tišje delovanje aparata, zagotavlja manjšo obrabo in s tem zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo motorja. Poraba energije za delovanje je nižja, stroški za elektriko pa so manjši. Vsi tisti, ki pogosto odpirate hladilnik boste veliko prihranili, saj takšen kompresor zagotavlja, da so izgube pri tem minimalne. Idealna rešitev za mlade družine z majhnimi otroki je tako zagotovo hladilnik, ki ima ProSmart invertni kompresor.

Izbira kakovostnega hladilnika torej pomeni izbiro tiste naprave, ki vam za ustrezno ceno prinaša največ funkcij, ki bodo za vas uporabne na dnevni ravni.

Za dodatne informacije preverite predstavitvene filme na našem YouTube kanalu.

Ameriški hladilnik Beko

 

Komentarji