Beko Blog
Beko pomaga

Kje najdem podatke o aparatu?

Napisal: manager - 7. 6. 2019

Za registracijo vašega aparata ali pri morebitnem servisu, boste potrebovali nekaj podatkov o vaši napravi, ki so unikatni samo za vašo napravo. Najbolj unikaten podatek o vaši napravi je serijska številka naprave, ki jo najdete na podatkovni nalepki. Nalepke pa se skrivajo pir vsakem aparatu na zanj značilnem mestu.

KATERE PODATKE S PRODUKTNE NALEPKE POTREBUJEM?

SERIJSKA ŠTEVILKA – označena v rdečem kvadratu, je 10-mestna številka, ki se začne z 1 in je vpisana pod oznako SERIAL NUMBER ali S/N, številka vsebuje tudi vezaje (-), ki jih pri registraciji ne vpisujete, saj se bodo vpisali sami.

PRODUKCIJSKA ŠTEVILKA – označena v zelenem kvadratu je 10-mestna številka, ki se po navadi začne s 7 ali 8. Zapisana je pod nazivom PRODUCT CODE ali PRODUCT NUMBER.

MODEL NAPRAVE – označen je v rumenem kvadratu – največkrat napisan kot MODEL, včasih tudi PRODUCT CODE. Gre za naziv vašega aparata in je sestavljen iz črk in številk – njegov naziv se ujema tudi z nazivom na računu naprave.

 

KJE SE NAHAJA PRODUKTNA NALEPKA?

PRALNI STROJ

Nalepko boste našli na robu bobna, ko odprete vrata stroja se po navadi skriva na zgornjem levem robu bobna. Včasih jo lahko najdete pod pokrovom, ki skriva filter, na dnu stroja.

SUŠILNI STROJ

Nalepko boste našli na robu bobna, ko odprete vrata stroja se po navadi skriva na zgornjem levem robu bobna. Včasih jo lahko najdete pod pokrovom, ki skriva filter, na dnu stroja.

HLADILNIK

Največkrat jo boste našli na levi notranji steni hladilnika, včasih se skriva na mestu, kjer je predal za zelenjavo, zato ga morate najprej odstraniti, če je ne vidite. Če nalepke ne najdete na levi steni, poglejte na dno hladilnega dela – pod predalom (tudi v tem primeru boste morali predal odstraniti).

ZAMRZOVALNIK

Največkrat jo boste našli na levi notranji steni zamrzovalne omare, včasih se skriva na mestu, kjer se nahaja pri strani ko odstranite 2. predal, če je ne najdete tam, je najbrž nalepljena na dnu zamrzovalne omare in morate odstraniti zadnji predal.

Pri zamrzovalni skrinji boste nalepko našli na zunanjem delu skrinje – največkrat pod pantom na hrbtni strani skrinje (ta, ki jo prislonite k steni).

 

POMIVALNI STROJ

Največkrat se bo nalepka nahajala na robu vrat pomivalnega stroja.

PEČICA/ŠTEDILNIK

Nalepka se največkrat nahaja na notranjem robu zunanjega dela pečice –ko odprete vrata pečice, jo boste največkrat takoj zagledali nekje na robu.

 

KUHALNA PLOŠČA

Pri kuhalnih ploščah jo boste našli na znanjem robu spodnjega dela plošče. Priporočamo vam, da si številko izpišete pred inštalacijo, saj se lahko zgodi, da je potem ne boste mogli doseči.