Beko Blog
Lifestyle

Ko ni časa, se zmasirajte sami!

Napisal: Sandra Bratuša - 22. 2. 2016

Življenjski tempo je hiter in ponavadi nimate niti malo časa zase in sprostitev, zato se stres in napetost v organizmu le kopičita. Poleg tega dobro veste, kaj je tisto, kar bi bilo za vas najbolje, pa je ponovno tu tisoč in en izgovor, od časa do denarja in podobno. Mogoče še vedno ne veste, o čem govorim, kajne? O masaži. Zanjo pravijo, da je odlična, ko se želimo otresti glavobola, stresa, bolečin v mišicah ali pa želimo samo malce ‘pocrkljati’ telo, ki ga držimo nenehno pod napetostjo.

In tu si lahko pomagate tudi sami. Kako? Enostavno, s samomasažo. Res je, da to niti pod razno ne morete primerjati s tisto, ki vam jo nudi profesionalni maser, a vseeno je bolje kot nič. Že ena sama kratka masaža bo imela na vaše telo neverjeten učinek. Pomislite samo na boljšo cirkulacijo krvi, boljšo prebavo, sprostitve mišic, poleg tega se boste tudi psihično sprostili. In to vse le z vašimi rokami. Sama tako sprostitev redno prakticiram, seveda pa si vsake toliko privoščim tudi res dobro masažo.

Masaza_2

Lažje, kot bi si mislili

Masažo si privoščite zjutraj, da osvežite telo in ga napolnite z energijo, ki jo boste še kako potrebovali skozi ves dan. Seveda pa se bo prilegla tudi zvečer po napornem dnevu, da boste lažje zaspali. Na sebi imate lahko lahka oblačila, še lažje pa boste poskrbeli za sprostitev mišic brez njih in s pomočjo vašega najljubšega losjona za telo. Pomembno je, da najdete udoben položaj na stolu, kavču ali tleh in se sprostite. Najbolje je, če pričnete z masažo vratu in ramen, saj tam največkrat pride do zakrčenosti. Primite z desno roko levo ramo in s krožnimi gibi rahlo masirajte proti vratu. Ponovite z vsake strani najmanj trikrat, s tem da je prijem vsakič močnejši. Nato z obema rokama dobro zmasirajte spodnji del vratu in se pomikajte proti vrhu glave in se nato ponovno vrnite na ramena. Zapomnite si, da z desno roko masirate levo in nato z levo roko desno ramo.

Masaza_3

Sama sem mogoče še najbolj spretna pri masaži nog. To mi res pomaga, ko sem utrujena. Z njo odpravim bolečine iz mojih okončin bodisi zaradi dolgega stanja na nogah, hoje ali pa tudi sedenja. Noge si masiram tako, da ležem na posteljo, glavo in hrbet naslonim na blazino, dvignem nogo, spodvijem koleno in pričnem z masažo od beder do kolen in vse do stopal. Ko sem svojega maserja vprašala, če s tem nekako vplivam tudi na zmanjšanje celulita, je pritrdil. No, zaradi tega noge večkrat zmasiran, kot kakšen drug del telesa … Najlažja pa se mi zdi masaža stopal in tudi najbolj učinkovita. Eno roko položim pod drugo pa na stopalo in s krožnimi gibi drsim proti sredini stopal od prstov do pete. Vse skupaj ponovim približno desetkat. Sama nenehno sedim za računalnikom, kakor večina ljudi danes, zato nikdar ne pozabim na masažo rok. Toplo priporočam. S palcem desne roke zmasiram notranjo dlan leve in obratno. Pričnem od blazinic mezinca in tako vsak prst posebej ter nato še celo dlan. Če je kakšen del roke še posebej boleč, tam zmasirajte večkrat.

Masaza_5

Nanašanje kreme na obraz

Ste kdaj pomislili, da bi nanašanje kreme na obraz trajalo malce dlje in bi nanašanje spremenili v masažo? Verjetno ne, tudi sama sem šele pred kratkim naletela na ta nasvet, ki ga delim z vami. Kremo za obraz namreč uporabljam vsak dan, tako zjutraj, kot zvečer in zdi se mi res genialno, da za to porabim malce več časa in zraven še zmasiram obrazne mišice. Zdi se mi, kot da je moj obraz bolj sijoč. Vedno pričnem pri predelu senc in grem s krožnimi gibi čez jagodice proti nosu preko katerega se pomikam k čelu. Ustavim se pri sencah in grem nazaj proti bradi. Le predel okoli oči ne masiram, temveč tam nanašam kremo s tapkajočimi gibi.

Komentarji