Beko Blog
Bivanje in dom

Ni se treba seliti, da bi bolje živeli

Napisal: Sandra Bratuša - 29. 6. 2016

V svojem stanovanju ali hiši ste povsem zadovoljni, a vseeno bi radi nekaj spremenili. Ne veste, kako? Prva misel je, da bi se mogoče morali preseliti. A to je cel projekt, ki na koncu koncev ni potreben, še posebej, če ste navajeni na okolje, kjer živite, če imate prijetne sosede, s katerimi ste spletli že prav prijateljske vezi … Ste kdaj pomislili, da bi v svojem domu uvedli nekaj sprememb, ki bodo na koncu imele velik učinek. Kot bi se preselili v drugo, boljše stanovanje!

Painting, changing, barefoot.

Odstranite vse, kar je staro in ni več v uporabi. Vzemite si eno popoldne in se spravite nad vse omare, police in prostore, kjer se nahaja krama, ki je ne uporabljate več ali pa vam sploh ni več všeč. Ko boste to storili, se boste tudi sami bolje počutili. Če imate težavo in se stvari nikakor ne morete znebiti, pokličite na pomoč prijateljico, ki vam bo v veliko pomoč. Sama namreč na nobeno stvar ni navezana in bo veliko lažje naredila selekcijo.

Osvežite barve v vseh prostorih stanovanja. Kdaj ste nazadnje pleskali? Marsikdo se niti spomni ne več. Ja, vem, zoprna zadeva, vse je treba umakniti, premakniti pohištvo in izbrati nove odtenke. Večina jih kar lepo prisega na belo in to storite tudi sami, če se ne morete odločiti o tem, kakšne barve bi izbrali. In ko bo stanovanje prepleskano, se vam bo zdelo, kot da je novo. Zamenjajte tla, ja prav ste slišali. Danes to ni tako nemogoče, še posebej, če se odločite na primer za nov laminat, ki je enostaven za položiti, pa tudi nove ploščice v kopalnici na primer. Mogoče na to niste pomislili, a nova tla dajo prostoru povsem nov in osvežen videz.

Končajte vsa dela, ki ste jih opravili na pol in potem pustili za drugič. Na primer, menjali ste kljuke na oknih, a samo na treh, potem se vam ni več ljubilo. Obesili ste samo slike v dnevni sobi, za predsobo vam je zmanjkalo volje. Namenili ste se zamenjati okvirje stikal, a vse, kar ste naredili je, da ste jih kupili in pospravili. Torej, poglejte po stanovanju, kaj vse je treba postoriti, koliko žarnic zamenjati in vse naredite oziroma popravite do konca.

2 girls relocate

Zamenjajte sprednje strani omaric v kuhinji. To je mnogo ceneje, kot pa da kupujete novo kuhinjo, še posebej, če so elementi lepo ohranjeni in vas pač samo moti zastarel izgled. Cenovno je to bolj ugodno poleg tega pa boste lahko zelo hitro povsem spremenili videz enega najbolj pomembnih prostorov v hiši. Izboljšajte kopalnico, mogoče si lahko omislite nove pipe, novo tuš kabino, novo luč. Še nekaj dodatkov in vsi vam bodo zavidali, saj se bo zdelo kot da ste kopalnico na novo opremili.

In še zadnja stvar in mogoče za nekatere najbolj pomembna. Zamenjajte kavč. Ja, vem, to je projekt, a se izplača. Še posebej, če je star že dotrajan. Dnevna soba bo zažarela kot nova, vi pa ne boste več razmišljal, da bi se preselili.

Komentarji