Beko Blog
Bivanje in dom

Postanite odporni proti astmi in alergijam

Napisal: Tomaž Zajšek - 17. 3. 2017

Če imate malčka z astmo ali če zanjo trpite tudi sami, obstaja več načinov za preprečevanje te kronične bolezni, ki jo spremlja stalno vnetje dihalnih poti.

Kaj je astma?

Astma je bolezen, ki prizadene dihalne poti, ki prenašajo zrak v in iz pljuč. Notranje stene dihalnih poti postanejo otekle ali vnete, kar se kaže na močnem draženju in povečanju občutljivosti na alergijske reakcije. To vrstna vnetja skrčijo dihalne poti in posledično zmanjšujejo količino vdihanega in izdihanega zraka, zato pride do sopenja, tiščanja v prsih, dremavosti, težav z dihanjem in kašljanjem, v nekaterih primerih pa celo do astmatičnega napada. Simptomi so najbolj opazni zgodaj zjutraj in zvečer. Za astmo velja, da je neozdravljiva bolezen, ki bolnika spremlja celo življenje. Vendar pa je z dobrim zdravljenjem in preprečevanjem alergij mogoče živeti normalno in aktivno življenje.

Astma_3

Z dobrim zdravljenjem in preprečevanjem alergij je mogoče živeti normalno in aktivno življenje

Običajni sprožilci astme v gospodinjstvu

Najpogosteje se pri ljudeh, ki so občutljivi na alergije, astma pojavi v poletnih mesecih, saj visoka temperatura vodi do povečanja ravni vlage, ki lahko skupaj z visoko koncentracijo cvetnega prahu močno poslabša dihalne pogoje. Poleg tega so glavni alergeni pri astmatikih tudi dlake hišnih ljubljenčkov, plesni, prah, pršice, kemikalije za čiščenje, močne vonjave in cigaretni dim.

Kako ustvariti varno okolje za bolnike z astmo?

Izberite gospodinjske aparate Beko z inovativnimi funkcijami za zmanjševanje alergenov v svojem domu. Povečana koncentracija vlage v vašem domu lahko privabi plesni in hišne pršice. Poskrbite za svoje najdražje in si, namesto sušenja perila na zraku, omislite katerega izmed sušilnih strojev Beko, ki s svojimi pametnimi rešitvami in posebno zasnovanim dizajnom omogočajo nepropustnost, kar občutno zmanjša količino vlage v okolju.

HyperFocal: 0

Pralni stroji Beko WTV8634XS0, WTV8602X0 in WTE7502B0 vsebujejo poseben program, ki je prilagojen za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov s perila. Program doda predpranje in dodatne gibe bobna ter cikle izpiranja, kar pripomore k učinkovitemu odstranjevanju dlak in alergenov. Pri izbranih pralnih strojih Beko boste našli tudi proti-alergijski program »Baby Protect«, ki je zasnovan tako, da uniči alergene, ki jih najdemo v domačem okolju.

Z uporabo invertne klimatske naprave bo vaše življenje v času razsajanja cvetnega prahu, in v vročih poletnih dneh, mnogo lažje in veliko bolj znosno.

HyperFocal: 0

Tudi kuhinjske nape Beko izdatno pomagajo odpraviti vlago, saj odstranjujejo paro in neprijetne vonjave, ki lahko sprožijo astmatično reakcijo.

Vgradne pečice Beko s funkcijo samočiščenja pripomorejo k popolni čistoči in higieni brez uporabe agresivnih in zdravju škodljivih čistilnih sredstev, ki lahko škodijo pljučem in dihalnim potem.

Z uporabo pametnih gospodinjskih aparatov Beko bo vaše sobivanje z astmo postalo veliko bolj znosno, saj se boste izognili najbolj pogostim sprožilcem in tako preprečili vnetje dihalnih poti, ki običajno pripelje do različnih alergij ter napada astme. Zadihajte s polnimi pljuči in se prepustite pametnim rešitvam Beko.

Komentarji