Beko Blog
Nasveti

Pralni in sušilni ali pralno-sušilni stroj – večna dilema!

Napisal: Tomaž Zajšek - 29. 8. 2017

Časi, ko so gospodinje prale, sušile in razvrščale perilo s svojimi utrjenimi in zgaranimi rokami so že davno minili. Tudi potoke in tolmune, kjer so opravljale to naporno opravilo so že davno zamenjale elektrarne, ki danes poganjajo naše gospodinjske aparate.

Pa s tem seveda ne mislim nič slabega, saj sta prav naše zavedanje in tehnološki razvoj v zadnjih treh desetletjih poskrbela tudi za vračanje k naravi. Skrb za naše okolje je postala osrednja tema in rdeča nit razvoja ter gonilna sila proizvodnje izdelkov, ki nam lajšajo življenje in namesto nas opravljajo že skoraj neskončno število gospodinjskih opravil. In opravljajo jih dovršeno, brezhibno in predvsem brez napak.

Housework concept of a large pile of laundry dumped on the couch, waiting to be folded and put away

Kot so se gospodinje nekoč vsega naučile od svojih mam in babic, ter se kasneje odločale, h kateremu potoku in na kakšen način se bodo perila lotile, se danes sodobne gospodinje odločate, kakšen pralni ali sušilni stroj bi si omislile ter kateri je najbolj primeren. Ker pa se navade bivanja spreminjajo premo sorazmerno s hitrostjo tehnološkega razvoja, na tem mestu za kanček pozornosti in k branju vabim tudi predstavnike močnejšega spola. Zakaj, boste izvedeli v nadaljevanju.

Zakaj v skrbi za nego perila izbrati pralni, sušilni ali pralno-sušilni stroj blagovne znamke Beko?

Gospodinjski aparati Beko so zasnovani v sozvočju z naravo, vendar so temu navkljub izredno zmogljivi, tehnološko napredni in kar je bistveno – sila preprosti za uporabo. Celo tako preprosti, da jih z lahkoto uporabljamo tudi moški. Preverjeno. Od prve uporabe naprej za svoja oblačila najraje poskrbim kar sam!

Najprej je potrebno poudariti, da so tudi sušilni stroji ujeli korak s pralnimi, saj so postali izjemno varčni in kar je izjemno pomembno – tisti s toplotno črpalko so zaradi svojega sistema delovanja še posebej varčni in vsekakor vredni nakupa.

Po hitri razvrstitvi perila je v pralni stroj potrebno dodati le še kanček čistilnega sredstva (po novem tudi tega ne bo več treba, a o tem kdaj drugič) in s pomočjo velikega zaslona izbrati primeren program pranja. Po končanem ciklu sveže in dišeče oprano perilo zgolj prestavim nadstropje višje, kjer na svojem, čisto novem sušilnem stroju, zgolj preverim čistost filtrov in nastavim izbrani program sušenja. Ob tem lahko izbiram med kar šestnajstimi programi, ki več kot vrhunsko opravijo svojo nalogo.

Najboljše pri tem je, da se med sušenjem belega, lahko takoj lotim pranja tudi barvnega perila, saj se bo opralo med tem, ko bo belo že posušeno. Tako si skrajšam skrb za nego perila na le nekaj potez.

Man Doing Laundry Reaching Inside Washing Machine

Vsem, ki imate prostorsko stisko, pa svetujem nakup pralno-sušilnega stroja Beko. Z njegovo pomočjo bo perilo negovano enako skrbno, kot če bi stroja imeli ločena in seveda neprimerno bolje, kot s sušenjem perila na stojalu sredi stanovanja. Poleg tega tudi zdravstveni delavci in strokovnjaki opažajo porast alergij, ki poleg tega lahko izzovejo tudi napade astme – kar je tudi posledica neprimernega načina sušenja.

Pri devet kilogramskem pralno-sušilnem stroju Beko lahko na primer, ob izbranem programu »Wash&Wear« (operi in obleci), lahko operete devet in posušite do šest kg perila, pri njegovi osem kilogramski različici pa lahko operete osem kilogramov in posušite do pet kilogramov perila. Ob tem naj še omenim dejstvo, da inovativna tehnologija ProSmart motorja poskrbi za izjemno energetsko učinkovitost, tišje delovanje in kar 10-letno garancijo na njegovo delovanje, medtem ko tehnologija AquaWave® s pomočjo posebno oblikovane notranjosti bobna, posnema nežno in učinkovito gibanje ter moč valov in s tem zaščiti vaša oblačila pred obrabo.

Pred nakupom se seveda posvetujte s strokovnjakom, odločitev, na kakšen način se boste lotili pranja perila, pa prepuščam vam. Naj vam bo v pomoč tudi spodnji video, s pomočjo katerega boste lažje razrešili dilemo – kupiti pralno-sušilni stroj ali vsakega posebej.

 

zelen_beko

Komentarji