Beko Blog
Bivanje in dom

Spomladansko čiščenje kuhinje

Napisal: Tomaž Zajšek - 24. 4. 2015

Sodobna kuhinja je več kot le prostor za kuhanje večerje in pripravljanje obrokov. Je srce vsakega doma in osrednje zbirališče družine, poleg tega pa odraža tudi navade uporabnikov gospodinjstva. Zato je pomembno, da jo ohranjamo v dobrem stanju in poskrbimo za čistočo ter higieno, tako samega prostora, kot tudi gospodinjskih aparatov, ki nam vdano služijo in lajšajo vsakdanja opravila.

Ciscenje_kuhinje_Beko_blog

Čiščenje kuhinje se morda res zdi zapletena naloga, vendar če se dela lotimo preudarno in ga razdelimo v obvladljive sklope, bo začetek veliko bolj prijeten

Ciscenje_plinskega_gorilnika

Temeljito očistite tudi notranjo stran plinskih gorilnikov

Za uvod se lahko lotimo štedilnika, pri čemer ni pomembno, ali je plinski ali električni. Res, da plinski štedilnik zaradi svojih gorilnikov in nosilcev za posodo zahteva malo več truda, vendar se napor ob sijočih rezultatih vsekakor izplača. Pri tem ne pozabimo očistiti tudi pečice, v kateri se s pogosto uporabo lahko nabere veliko umazanije, ostankov maščobe in neprijetnih vonjav. Beko je s svojimi pametnimi rešitvami poskrbel tudi za vaše udobje, saj ima pester nabor vgradnih pečic, ki se očistijo same s pomočjo pirolitičnega, parnega, katalitičnega ali oleofobnega čiščenja.

Ciscenje_hladilnika_blog

V hladilniku lahko se nabirajo ostanki hrane in razlitih tekočin

Priporočljivo je, da od znotraj temeljito očistimo tudi hladilnik, saj se v njem lahko nabirajo ostanki hrane in razlitih tekočin, kot so polito mleko ali sadni sokovi, ki povzročajo neželen vonj ter nastanek bakterij. Police in notranjost je najbolje očistiti z vodo, preden pa pospravimo živila nazaj v hladilnik, preglejmo rok uporabe živil, ki jih že dlje časa hranimo v hladilniku. Večina hladilnikov Beko ima antibakterijsko zaščito, kot so antibakterijska tesnila vrat, filter proti neprijetnim vonjavam, aktivni ionizator in antibakterijski ročaji vrat.

DFN71046X30-2.hi_res

Pomivalni stroj se bo po čiščenju svetil kot nov

Priznajmo si, da večina od nas ne razmišlja prav pogosto o čiščenju pomivalnega stroja. Konec koncev, ali se stroj ni očistil že sam, medtem ko je potekal cikel pomivanja? Na žalost ni tako, saj se sčasoma v njem naberejo ostanki vodnega kamna, hrane in usedlin, ki lahko zamašijo filter, s tem pa se zmanjša zmogljivost stroja in poveča možnost okvar ter oddajanje neprijetnih vonjav. Izbrani modeli pomivalnih strojev Beko imajo vgrajen samodejni sistem za čiščenje filtra »EverClean«, ki poskrbi za učinkovito pomivanje posode in ohranjanje pomivalnega stroja v idealnem stanju.

Poškropljeni ostanki hrane v mikrovalovni pečici in njeni okolici niso videti prijetno, poleg tega pa oddajajo neprijetne vonjave ter zmanjšujejo učinkovitost njenega delovanja. Na srečo mikrovalovne pečice ni težko očistiti, če se tega lotimo pravilno.

Kdaj ste nazadnje pokukali pod vašo kuhinjsko napo in preverili zamaščenost filtrov. Če je od tega minilo že nekaj časa, se pripravite na to, da pogled na filter ne bo najlepši. Namen filtra je namreč zbiranje maščobe, ki med kuhanjem hlapi iz loncev. Sčasoma lahko postane filter tako zamaščen, da izgubi svojo učinkovitost, zato je redno preverjanje zelo priporočljivo.

Po končanem čiščenju se bo kuhinja bleščala kot nova in nič ni boljšega od sproščenega kuhanja večerje v družbi družine in prijateljev.

Komentarji