Beko Blog
Bivanje in dom

SteamCure – nežna moč pare v pralnem stroju

Napisal: manager - 25. 9. 2019

Nadvse uporabna moč pare je že dolgo prisotna v vsakem gospodinjstvu, saj jo veliko uporabljamo pri kuhanju, likanju in čiščenju. Sedaj pa so njene mogočne prednosti prenesli tudi v pralni stroj.

Para je idealna za tkanine, saj je na eni strani izjemno nežna, po drugi strani pa ima čudovito sposobnost, da prodre globoko v tkanine. Njena temperatura je za hip dovolj visoka, da vpliva na mehčanje madežev, ki so pritrjeni na tkanino, še posebej vidno je to pri maščobnih madežih in na nežen ter okolju prijazen način uničenje bakterije, ki povzročajo neprijetne vonje, a je hkrati ravno prav hladna, da ne poškoduje tkanin. To sposobnost pare so pri Beku odlično prenesli v serijo pralnih strojev, ki izkoriščajo paro za lažje odstranjevanje madežev – predstavljamo vam tehnologijo SteamCure™.

Kako deluje SteamCure™?

Tehnologija SteamCure™ omogoča boljše rezultate pranja vaših oblačil, saj uporablja paro, ki se dviguje izpod bobna in preplavi vaša oblačila. Pri običajnih pralnih programih se na začetku programa v bobnu nabere voda, ki se vpije v oblačila, pri parnem programu pa za to poskrbi para, ki ima precej boljšo sposobnost vpijanja v tkanine, zato že od vsega začetka bolj globinsko vpliva na tkanine. Če parni program prižgete pred pranjem ta zmehča umazanijo in madeže, zaradi česar so lažje odstranljivi. Za najboljše rezultate pranja lahko tehnologijo uporabite kot dopolnilo programa StainExpert, ki ima prednastavitve za odstranjevanje kar 24 vrst madežev.

Če pustite, da se para v boben sprosti ob koncu programa, bo ta zmehča tkanine in tako zmanjša število gub na vaših oblačilih, ki so nastala med ožemanjem in vam tako olajša tudi likanje pri oblačilih, ki bi to še potrebovala.

Funkcijo lahko dodate na izbranih programih in tako omogočite odlične rezultate pranja vseh vrst tkanin.

Oglejte si novo linijo pralnih strojev Beko s tehnologijo SteamCure™.