Beko Blog
Nasveti

Učinkovito in dolgotrajno shranjevanje živil

Napisal: Tomaž Zajšek - 3. 5. 2017

Pravilno shranjevanje živil je ena izmed glavnih skrbi vsakega gospodinjstva. V obdobju pred začetkom uporabe hladilnih naprav se je hrana shranjevala in pripravljala na različne načine, odvisno od sezone in vrste živil. Danes je shranjevanje živil ob pestri izbiti hladilnih naprav zelo preprosto in učinkovito, kljub temu pa je koristno poznati vsaj nekaj lastnosti in zakonitosti pravilnega shranjevanja.

BUZ 140610 104318_Yeni

Vaš hladilnik ni le omara za priročno odlaganje hrane, temveč je visoko tehnološka naprava, saj močno olajša shranjevanje raznolikih vrst živil, ki potrebujejo različno nego, da bi ostala sveža, zdrava in okusna. Novodobni hladilniki ne vsebujejo le različnih predelov, imajo tudi med seboj drugačna temperaturna območja, ki ob pravilnem shranjevanju lahko podaljšajo življenjsko dobo živil, poleg tega pa pomagajo vzdrževati pravilno higieno in s tem preprečujejo vdor ali nastanek neželenih bakterij.

Shranjevanje-1

Da bi preprečili nastanek bakterij in ostalih mikrobov, ki vplivajo na proces staranja in pokvarljivosti živil, je živila treba ohranjati pri nizki temperaturi. Toda čeprav je v hladilniku dovolj hladno, se temperatura v različnih predelih lahko spreminja, kar pa je odvisno od tega, kako blizu zamrzovalnega predela je posamezen predel.

Za namen dolgotrajnega ohranjanja in vzdrževanja dolge življenjske dobe živil, je Beko razvil vrsto izjemnih rešitev, ki nam lajšajo življenje, z razvojem novih tehnologij pa posledično lahko zavržemo tudi precej manj hrane, kot v preteklosti.

Tako se ob nakupu hladilnika Beko lahko odločite za takšnega, ki vsebuje predal s tehnologijo aktivne modre svetlobe. Le-ta s svojim učinkovitim delovanjem nadaljuje naravni proces fotosinteze in s tem občutno podaljša življenjsko dobo sadja in zelenjave. Ta način shranjevanja poleg daljše svežine zagotavlja tudi dolgotrajno ohranjanje določene ravni vsebnosti hranilnih snovi in vitaminov, sadje in zelenjava pa sta zaščitena kot v naravnem okolju.

Blue_light_image

Izbrani modeli hladilnikov Beko se ponašajo tudi z izjemno tehnologijo »Everfresh«, ki s pomočjo posebne oblike predala in natančnega prilagajanja vlažnosti zmanjšuje kondenzacijo zelene zelenjave, kar živilom podaljša rok uporabe do kar 60 % dlje in s tem zagotavlja hrambo zelenjave do 30 dni.

Z uporabo izbranih modelov hladilnikov Beko bodo vaše skrbi glede svežine ter zdravega izbora sadja in zelenjave postale preteklost, vedno sveža in okusna živila pa bodo postale vsakdanja stalnica na vašem jedilniku.

Nekaj namigov za varno shranjevanje živil

Komentarji