Beko Blog
Bivanje in dom

Ustvarite si svojo moderno sanjsko kuhinjo

Napisal: Tomaž Zajšek - 26. 4. 2017

Če so vam všeč preproste linije, abstraktne simetrije in prefinjene oblike, to pomeni, da so vam všeč moderne kuhinje. Ne glede, ali je čas za menjavo stare kuhinje, ali pa si želite le posodobiti nekatere elemente, si priznajte! Želite si moderen in razkošen slog, izražen na prefinjen način.

Torej, kako ustvariti čudovito kuhinjo, ki bo izgledala kot iz vaših sanj? Preprosto. Zapomnite si tri edinstvene, vendar zelo pragmatične in sodobne »sanje« ter njihov koncept prenesite v svoj domači prostor.

kche

Kuhinjski otok

Sprehodite se skozi katerokoli vrhunsko oblikovano kuhinjo v kakšnem izmed dobro založenem prodajnem salonu. Vsakič znova boste odkrili, da se moderne in stilsko oblikovane kuhinje spogledujejo s praktičnostjo uporabe kuhinjskega otoka in odprtega prostora. V tem skrajno uporabnem kuhinjskem elementu, ki se lahko razteza od enega do drugega kuhinjskega prostora, je mogoče najti cel nabor »skritih« in nepogrešljivih kuhinjskih pripomočkov, loncev in posod ter ostalih gospodinjskih aparatov. Vse kuhinjske naprave so vgrajene in zlite s pohištvom, kar ustvari videz gladkih površin in večnega šarma.

Medtem, ko v mat odete kuhinjske pohištvene omare, ki so sestavljene iz inovativnih materialov, kot so vulkanski kamen in vezan les, odsevajo svojo podobo v visokem sijaju kuhinjskega pulta, se odsev zloščene kuhalne plošče lepo dopolnjuje s prijetno in romantično obarvano kuhinjsko razsvetljavo.

Moderna kuhinja_8

Plavajoča enota

Pultna razsvetljava se uporablja kot praktična rešitev osvetlitve, tako v tradicionalnih, kot v sodobnih kuhinjah, pri čemer so v moderno oblikovani kuhinji omarice in otok videti, kot da plavajo v zraku. Viseče talne enote kuhinjskih elementov v kombinaciji z mehkim in nežnim pridihom svetlobe tvorijo čudovite barvne odtenke, ki pričarajo idilično vzdušje, kot v vaših sanjah.

Igra tekstur in oblik

Poiščite navdih španskih mojstrov umetnosti 20. stoletja in dodajte svoji kuhinji pridih kiparske umetnosti. Beton že dolgo velja za temeljni material moderne kuhinje, zato lahko s pridom izkoristite njegovo tekočo strukturo, saj se ga lahko preprosto oblikuje v asimetrično umetniško delo. Kuhinja v obliki črke L, ali kuhinjski otok, se lahko preoblikujeta v sodobno mojstrovino s polotokom, ki pa se mora zaključiti z vbočenim koncem.

Beko moderna kuhinja - kuhinja je Beko

Moderna in stilsko oblikovana kuhinja je odraz sodobnega časa in sovpada s trendom oblikovanja modernih ter tehnološko naprednih gospodinjskih aparatov, kar se odraža v preprosti, a dokaj strogi oblikovni simetriji. Moderni gospodinjski aparati Beko se lepo podajo prav vsaki moderni kuhinji, poleg tega pa s svojimi inteligentnimi, inovativnimi, kakovostnimi in ekološko naravnanimi rešitvami uporabniku prinašajo izjemno zadovoljstvo.

Sestavite si svojo sanjsko kuhinjo in jo opremite z vrhunskimi gospodinjskimi aparati Beko.

Komentarji