Beko Blog
Bivanje in dom

Valentinovo – ta veseli dan … ali praznik vseh zaljubljencev

Napisal: Tomaž Zajšek - 14. 2. 2018

Pust se je poslovil v svojem velikem in značilnem slogu in naznanil začetek konca zime, ki je v februarskih dneh končno pokazala svojo pravo moč.

Torej, razburljivi dnevi norčavih šem in bolj ali manj izvirnih pustnih mask so minili. Nastopil pa je praznik vseh zaljubljencev. Ne glede na to ali ste zaljubljeni ali srečno samski, pa si vsakdo od nas želi pozornosti, nežnosti in čutnega ter varnega objema.

Valentinovo je dan, ki je posvečen praznovanju srečne ljubezni. To je dan, ko zaljubljenci dobijo priložnost, da razkrijejo, ali utrdijo svojo ljubezen in si v svojem sladko zasanjanem zanosu zaobljubijo, da si bodo zvesti do zadnjega diha. Svojo ljubezen izkazujejo z različnimi vrstami daril kot so rože, čokolada, s sladkimi sporočili in ostalimi drugimi izvirnimi pogruntavščinami.

Včasih pa se naša srca zlomijo in na to nikoli nismo zares pripravljeni. Takrat potrebujemo ogromno podpore s strani prijateljev in svojih bližnjih, saj je prebolevanje svojega ljubljenega lahko zelo boleče. To temo sem izpostavil namenoma, saj sem mnenja, da so v tem primeru nesrečno zaljubljeni in osamljeni tisti, ki potrebujejo enako ali celo večjo mero pozornosti, kot tisti, ki so srečni. Torej, če poznate takšno osebo ji ta dan polepšajte s kakšno pozornostjo in toplim objemom, saj takšne dneve morda preživljajo veliko bolj čustveno in intenzivno v primerjavi z zaljubljenci. Pomagajte jim najti pot nazaj in predvsem poskrbite, da bo njihovo srce ostalo odprto.

Vsi tisti srečno zaljubljeni, ali tisti, ki šele pričakujete svojo srečo v upanju, da vam bo uspelo prepričati svojo ali svojega še ne sojenega izbranca, pa se potrudite z izvirno idejo. Napišite lepo sporočilo, še raje romantično  pismo. To se mi zdi zelo pomembno, saj sem mnenja, da je s pomočjo socialnih medijev romantika izginila nekam na obrobje, dvorjenje in izkazovanje čustev pa je postalo nekaj, česar se moramo skoraj sramovati.

Sicer pa … v pravi in iskreni ljubezni Valentinovo poteka prav vsak sleherni dan.

Svoji ljubljeni osebi izkažite čast in spoštovanje, popeljite jo na pot še ne raziskanih prostranstev svojega srca in zaživite svoje sanje. Čeprav se sliši neresnično in že skoraj smešno, verjemite. Deluje. No, skoraj v vseh primerih. Seveda se lahko zgodi, da vaša simpatija ne prepozna, ali ne želi vaše pozornosti. Takrat ne obupujte predolgo. Priznam, da popolnoma razumem vašo bolečino, vendar je življenje prelepo in hkrati prekratko za izgubljanje časa.

Ljubezen in sreča hodita z roko v roki. Zakaj torej ne sežete po njima in si vzamete svoj kos slastne ljubezenske torte?

Pri Beku vam želimo srečno in romantično Valentinovo, predvsem pa vam želimo, da vam ljubezen ne izmakne tal pod nogami.

Spodaj si oglejte nekaj sladkih dobrot, ki ji lahko pripravite svoji uslišani ljubezni, ali morda celo bodoči ljubezni vašega življenja.

 

Recepti iz članka:

Komentarji