Beko Blog
Nerazvrščeno

Velika skrivnost malih gospodinjskih aparatov

Napisal: Damjan Dimic - 20. 11. 2017

Ste kdaj razmišljali, kako bi lahko pridobili kakšno uro v dnevu ali celo dan v letu? Sobotno dopoldne po napornem tednu je najbrž najbolj cenjen čas v tednu. Je dan, ko se lahko sprostimo in vzamemo čas za nam pomembne stvari. In zajtrk, skupaj z nam ljubimi osebami, vsekakor spada v to kategorijo. Toast z avokadom in jajcem ali mogoče humus z zelenjavo za hranljivo alternativo ter vroča kava ali kaj.

Kako pripraviti odličen zajtrk v 10-ih minutah ali manj?

Vzamete vaš najljubši kruh in ga položite v opekač kruha, kjer bo za popolno peko potreboval okoli 5 minut. Medtem nalijete vodo v grelnik vode z nastavljivo temperaturo. Najraje imate zeleni čaj, zato nastavite temperaturo gretja na 60°C, da bo voda ravno prav vroča za pripravo le-tega. Za vašega partnerja s pomočjo kavnega aparata z eno tipko naredite kavo, ne da bi potem morali čistiti ali pospraviti za sabo. Namreč, kar nekaj kavnih aparatov ima samočistilne programe, ki vse cevi in šobe očistijo sami po vsaki uporabi – kot na primer Bekov CEG7425B.

Nato vzamete sekljalnik, daste notri čičeriko, malo tahini/sezamove paste ali arašidovo maslo, olje, ščepec soli, limonin sok in malo vode ter pustite mešati eno minuto, da nastane čudovit kremast hummus.

Preložite v posodo z malo olja na vrhu in v isto posodo sekljalnika daste avokado, poper, sol in v pol minute imate zraven še kremast avokadov namaz. Preložite v lično posodico, posodo sekljalnika pa položite v pomivalni stroj.

Ostanejo samo hitro na oko narejena jajca ali omleta in, če ste razpoloženi, lahko olupite še korenje, ki se prileže zraven humusa.

Toast je narejen, oba namaza imate že pripravljena, jajca so narejena, prav tako pa tudi čaj in kava. Vaš vikend se tako začne s popolnim jutrom, enostavno vendar dobro.

Sekljalnik nam seseklja čebulo v 10-ih sekundah, za kar si sicer potrebovali nekaj minut z nožem. Opekač kruha nam v parih minutah do popolnosti opeče kruh brez obračanja. Grelnik vode nam vzame ugibanje, vedno naredi popolni čaj in vse, kar morate paziti je, da odstranite čajno vrečko v pravem času. Palični mešalnik vam bo za kosilo naredil kremasto juho, za posladek pa vam ročni mešalnik ali pa palični (z dodatkom metlice za stepanje) bo bo še stepel smetano za vašo najljubšo sladico.

To so mali gospodinjski pomočniki, ki vam bodo prihranili vsak dan nekaj dragocenih minut in z njimi boste tako lahko v enem letu prihranili do 30 ur ali celo več.

Naj bo to vaša skrivnost, kako boste v enem letu dobili še en dodatni dan – samo zase.

Ste preverili tudi našega najnovejšega vsestranskega pomočnika – kuhinjski robot Beko?