Beko Blog
Bivanje in dom

Zakaj je priporočljivo uporabljati sušilni stroj skozi vse leto?

Napisal: Tomaž Zajšek - 29. 3. 2019

Res je, da sušenje perila na prostem prinaša prihranek energije in je do okolja najbolj prijazna oblika, vendar mnogo ljudi nima možnosti sušenja na prostem, poleg tega pa je tovrstno sušenje odvisno tudi od vremenskih razmer, na katere nimamo vpliva.

V zimskih mesecih je sušenje perila na prostem skorajda nemogoče, saj vremenske razmere ne dopuščajo hitrega sušenja, v poletnem času pa nas lahko presenetijo padavine in nevihte in nam nepričakovano pokvarijo načrte.

Susenje_4

Slabo vreme nam lahko prekriža načrte

Sušenje perila v bivalnem prostoru je zaradi prostorske stiske lahko nadležno, na žalost pa to lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Sušenje v zaprtem in neprezračenem prostoru je glavni vzrok nabiranja vlage, kar pospeši razvoj plesni in razvoj pršic, to pa lahko negativno vpliva na vaše zdravje. Sušenje perila, opranega v kombinaciji z mehčalcem še dodatno poveča stopnjo tveganja za različne alergije. Še posebno ranljive skupine so otroci, starejši, alergiki in ljudje, ki trpijo za simptomi astme, saj se tudi v poletnih dneh v prostor, kjer sušite svoje perilo, sprošča vlaga. Povprečna dnevna raven vlage v stanovanju naj bi bila med petimi in desetimi litri, medtem ko se je ob sušenju povprečne količine perila v stanovanju sprosti še dodatnih dva do dva in pol litra.

Da bi se izognili vsem nevšečnostim in negativnim stranskim učinkom v zvezi s sušenjem perila, vam svetujemo nakup sušilnega stroja Beko, ki bo poskrbel, da vaš bivalni prostor ne bo absorbiral vlage, ki se sprošča pri sušenju perila.

Sušilni stroji Beko so zasnovani tako, da zagotavljajo nepropustnost in s tem izničijo oddajanje vlage v okolje, poleg tega pa je takšen način sušenja energetsko zelo učinkovit. Pri tem so še posebej učinkoviti sušilni stroji s toplotno črpalko, ki s pomočjo zaprtega krožnega sistema, svojimi tehnološko naprednimi programi in z maksimalno temperaturo sušenja do 55 °C poskrbijo, da bo poleg minimalne oziroma ničelne stopnje oddajanja vlage, vaše perilo vselej skrbno negovano. Ob tem je seveda najbolj pomembno zavedanje, da boste s tem v veliki meri poskrbeli za svoje in zdravje svojih najbližjih skozi vse leto.

Komentarji