Pametne rešitve hladilnikov Beko,
ki bodo poenostavile vaše življenje

Tehnologija NeoFrost

V primerjavi s tehnologijo No Frost, tehnologija NeoFrost zagotavlja še bolj stabilno in hitrejše hlajenje tako v predelu zamrzovalnika, kot v predelu hladilnika pri energijskem razredu A+.
Prenovljena tehnologija, ki so jo pri Beku poimenoval NeoFrost, ohranja živila sveža dalj časa. S tem zagotavlja svežo in zdravo hrano vsak dan.

Jejte vsak dan svežo hrano

Pravilno prehranjevanje in zdrava ter sveža hrana vplivajo na naše zdravje in dobro počutje. Zato je izbira sveže hrane izrednega pomena. Ker pa nam vsakodnevne obveznosti ne omogočajo, da bi svežo hrano kupovali vsak dan, potrebujemo dodatni čas za shranjevanje živil.

Naj hrana ostane sveža dalj časa!

Ko hrana izgubi več kot 20 odstotkov vlage, ni več »sveža«. Dva ločena sistema hlajenja v hladilnikih blagovne znamke Beko s tehnologijo NeoFrost zagotavljata optimalno raven vlage v predelu zamrzovalnika.

Naj v vašem hladilniku zapiha svež zrak

Poleg ločenega sistema hlajenja, kakovost zraka znotraj hladilnikov blagovne znamke Beko zagotavljajo tudi druge napredne tehnologije. Filter za preprečevanje neprijetnih vonjav iz hladnega zraka, ki kroži znotraj hladilnika, odstranjuje neprijetne vonjave in bakterije. Ionizator z nevtralizacijo bakterij, virusov in drugih delcev ustvari antibakterijski učinek.

Sodobna tehnologija NeoFrost

Običajni hladilniki v predelu hladilnega in zamrzovalnega prostora za kroženje zraka uporabljajo en sam ventilator, kar pa ne zagotavlja optimalnega delovanja. Tehnologija NeoFrost z dvema ločenima sistemoma hlajenja zagotavlja najboljše pogoje hlajenja. Tako bodo sadje, zelenjava in druga živila v hladilniku ostala sveža dalj časa.

Sistem aktivnega dvojnega hlajenja - nov sistem hlajenja brez nastajanja ledu (No Frost)

Da bi zagotovili najboljše pogoje za shranjevanje živil, se mora nivo temperature in vlažnosti v predelu hladilnika razlikovati od nivoja v predelu za zamrzovanje. Sadje in zelenjava v predelu hladilnika potrebujejo visok nivo vlažnosti, pri čemer lahko previsoka vlažnost negativno vpliva na živila, ki so shranjena v predelu za zamrzovanje. Da bi zagotovili optimalno delovanje in najboljše prednosti kombiniranega hladilnika, je Beko razvil napredno tehnologijo, ki omogoča aktivno dvojno hlajenje.

Dva sistema hlajenja delujeta ločeno drug od drugega v predelu hladilnika in zamrzovalnika, kar zagotavlja dodatne prednosti.

Prednosti sistema aktivnega dvojnega hlajenja

Preprečevanje mešanja vonjev med predelom hladilnika in zamrzovalnika

Sistem aktivnega dvojnega hlajenja popolnoma loči pretok zraka med predeloma hladilnika in zamrzovalnika. Zahvaljujoč tej pametni rešitvi med tema dvema območjema ne prihaja do mešanja vonjev.

Zagotavljanje uravnovešenega kroženja hladnega zraka med policami

Energetsko učinkovit ventilator tudi v primerih, ko kompresor ne deluje, z individualnim delovanjem poskrbi za kroženje zraka. Tako zagotavlja uravnovešeno kroženje hladnega zraka med policami hladilnika.

Preprečevanje izsuševanja hrane

Visoka vlažnost in ustrezen pretok zraka v predelu hladilnika preprečujeta izsuševanje zelenjave in sadja.

Preprečevanje zamrzovanja živil

Ker pretok in temperatura zraka v predelu hladilnika nista dovolj primerna za zamrzovanje živil, živila v predelu hladilnika ne zmrzujejo. Tako so shranjena v idealnih pogojih.

Zelo tiho delovanje

Čeprav so novi hladilniki s sistemom brez nastajanja ledu (No Frost) opremljeni s tremi hladilnimi ventilatorji, delujejo zelo tiho. Nivo glasnosti je okrog 40 dBA.

Multizone ali večnamenski predal

  • Večnamenski predal ali Vario Store, ki ga imajo npr. Beko hladilniki s štirimi vrati in prostornino 77 litrov, lahko z eno samo tipko pretvorite v hladilnik ali zamrzovalnik.
  • Temperaturo lahko nastavite med –24 in +10 °C.
  • Meso, ki je zamrznjeno pri temperaturi –6 °C, lahko ohranite pri tej temperaturi in ga kadarkoli razrežete in spečete.

Tehnologija aktivne modre svetlobe

S sistemom aktivne modre svetlobe v predalu za sadje in zelenjavo še naprej poteka fotosinteza, tako kot v naravi. Sistem s tem omogoča ohranjanje določenega nivoja vsebnosti vitamina C v sadju in zelenjavi.

Elektronski zaslon na dotik

Elektronski zaslon na dotik omogoča preprosto spreminjanje vseh nastavitev z rahlim dotikom zaslona.

Digitalno upravljanje

Elektronske tipke in digitalni prikazovalnik za nastavitev temperature omogočata preprosto upravljanje in optimalni nadzor vašega aparata.

Sistem brez zamrzovanja v hladilniku (No Frost)

V hladilnikih s sistemom brez nastajanja ledu (No Frost) v zamrzovalniku ne pride do nabiranja snega, ledu ali vlage. Odmrzovanje se izvaja samodejno. Ventilator poskrbi za kroženje hladnega zraka in tako v hladilnikih s sistemom brez nastajanja ledu (No Frost) zagotovi boljše hlajenje.

Visokozmogljiv ventilator

Uravnovešeno razmerje notranje temperature zagotavlja boljše hlajenje. Za to poskrbi visokozmogljiv ventilator, ki je nameščen v predelu hladilnika pri statičnih hladilnikih z dvojnimi vrati.

Posebna ekološka funkcija (Eco-Fuzz)

Če vrat hladilnika ne odprete 6 ur po izboru te funkcije, se samodejno vklopi ekološka funkcija (Eco-Fuzz), ki zagotavlja dodatno varčevanje z energijo.

Počitniški način

S to funkcijo prihranite energijo tako, da hladilnik ne deluje, obratuje samo zamrzovalni del.

Higiena

Zaščitni sistem z ionizatorjem

Ionizator posreduje negativno napolnjene ione v hladilnik in tako onesposobi bakterije v zraku ter s svežim zrakom, ki se ustvari v notranjosti hladilnika, podaljša trajanje živil. Hladen in čist zrak se preko uparjevalnika posreduje v hladilnik do hrane, ob stiku z živili pa se v njem naberejo bakterije in mikrobi. Zrak, onesnažen z bakterijami in mikrobi, se v nadaljevanju posreduje v zračni vod, kjer gre skozi ionizator in filter, ki zrak ponovno očistita.

Antibakterijski filter proti neprijetnim vonjavam

Ionizator posreduje negativno napolnjene ione v hladilnik in tako onesposobi bakterije v zraku ter s svežim zrakom, ki se ustvari v notranjosti hladilnika, podaljša trajanje živil. Hladen in čist zrak se preko uparjevalnika posreduje v hladilnik do hrane, ob stiku z živili pa se v njem naberejo bakterije in mikrobi. Zrak, onesnažen z bakterijami in mikrobi, se v nadaljevanju posreduje v zračni vod, kjer gre skozi ionizator in filter, ki zrak ponovno očistita.

Antibakterijska tesnila vrat

Zahvaljujoč antibakterijskemu sistemu ne pride do razvoja bakterij in plesni na površini tesnil.

Antibakterijski ročaji vrat

Antibakterijski sistem preprečuje pojav bakterij na ročajih vrat in na ta način poskrbi za higiensko zaščito ročajev vrat.

 

Energijski razred A+++ - nizka poraba električna energija

Hladilniki znamke Beko s porabo energije, ki ustreza razredu A+++, privarčujejo za 60 % več energije v primerjavi z razredom A.

Okolju prijazen hladilni plin

V hladilnikih znamke Beko se uporabljajo hladilni plini, ki niso škodljivi za ozon ali okolje.

Materiali za recikliranje

V hladilnikih znamke Beko se uporabljajo materiali, ki jih je možno reciklirati in niso škodljivi za okolje.

Inovativni dizajn za funkcionalnost

LED osvetlitev

Modeli z LED osvetlitvijo zagotavljajo močnejšo in učinkovitejšo osvetlitev notranjosti hladilnika.

Predal za prigrizke

Je poseben predal, ki je primeren za hranjenje prigrizkov ali vsakodnevnih izdelkov.

Vrtljivi predali

Vrtljivi predal omogoča zelo preprost dostop do sadja in zelenjave. Predal je zasnovan tako, da imate preprost dostop do živil tudi v primeru, da vrat hladilnika ne morete popolnoma odpreti. Tudi če predal pustite odprt, se bo ob zapiranju vrat zaprl samodejno.

Polnjenje avtomata za led

Preprosto polnjenje avtomata za led brez polivanja vode.

Ledeni predal

Ledeni predal se nahaja v predelu za zamrzovanje pri kombiniranih hladilnikih in zamrzovalnikih. Predal zagotavlja koristni prostor za shranjevanje ledenih kock in za zamrzovanje manjšega sadja.

Vodoravno držalo za steklenice

Vodoravno držalo za steklenice iz kroma zagotavlja varčevanje s prostorom. Po potrebi ga lahko tudi odstranite.

Drseča steklena polica

Drsečo stekleno polico lahko za preprost dostop do živil v zadnjem delu potegnete proti sebi. Poleg tega pri morebitnem razlitju tekočina ne bo odtekala navzdol.

Teleskopski predal

Teleskopski, prostoren in ergonomsko oblikovan predal za globoko zamrzovanje zagotavlja največji prostor za zamrzovanje. Ker ga je mogoče odstraniti, se lahko tudi preprosto očisti. Hrano lahko s pomočjo prilagodljivih ločilnih sten, ki so na voljo v predalu, razporedite zelo preprosto.

Drseči predali

Ne glede na stopnjo napolnjenosti lahko predale v predelu za zamrzovanje zahvaljujoč posebnemu mehanizmu kolesc preprosto premikate.

Nova generacija točilnik vode

Vodni filter, ki je vgrajen v hladilnik, poskrbi za filtriranje nevarnih snovi, kot so klor, svinec itd. Vodni filter poskrbi, da voda ustreza vsem standardom pitne vode. Ko je čas za zamenjavo filtra, vas na to opozori opozorilo na digitalnem prikazovalniku.

»Fresh store« (predal 0°C)

Zagotavlja idealno okolje za shranjevanje svežega mesa in rib pri 0 ºC in bistveno podaljšuje njihovo
obstojnost.

Predal za mlečne izdelke

Zahvaljujoč prozornemu pokrovu je zgornja polica na vratih primerna za hranjenje mlečnih izdelkov.

Predali za sadje in zelenjavo s prilagodljivim nivojem vlažnosti

Življenjsko dobo hitro pokvarljivega sadja in zelenjave lahko bistveno podaljšate, če to vrsto živil hranite/shranjujete v velikih prozornih predalih za sadje in zelenjavo. Ti predali namreč omogočajo prilagoditev nivoja vlažnosti, s katero boste uravnovesili razmerje notranje vlažnosti.

Mini Bar

Tudi 2,5-litrske steklenice lahko dosežete brez odpiranja vrat. To omogočajo majhna vrata mini bara in dodatni prostor na vratih hladilnika. Pijačo lahko prav tako postrežete na vratih mini bara.

Predal za hitro zamrzovanje sveže hrane

Predal za zamrzovanje sveže hrane omogoča hitro zamrznitev sveže hrane in ohranitev celične strukture ter tako ne vpliva na spremembo prehrambne vrednosti in okusa.

Površina vrat iz inoxa, ki ni občutljiv na prstne odtise

Površina vrat je izdelana iz nerjavečega jekla in prevlečena s posebnim zaščitnim slojem, ki zagotavlja, da na vratih ne ostanejo vidni prstni odtisi.

Spreminjanje smeri odpiranja vrat

Glede na potrebe lahko vrata nastavite na levo ali desno odpiranje.

Samodejno zapiranje vrat

Zahvaljujoč edinstvenemu dizajnu tečaja vrat se vrata samodejno zaprejo, če jih pustite odprte za 15 stopinj.

Hladilniki so opremljeni z alarmom za zaznavanje odprtosti vrat

Če vrata hladilnika pustite odprta več kot minuto, se sproži opozorilni zvok, ki vas opomni, da morate zapreti vrata

Ročaj za preprosto odpiranje

Vakuumski učinek, ki je običajno prisoten pri modelih z večjo prostornino, boste premagali z ročajem za preprosto odpiranje. Ta ročaj – na voljo pri večjih hladilnikih ali pokončnih zamrzovalnikih – omogoča preprosto odpiranje vrat brez dodatnega napora.