Beko Blog
Nasveti

10x manj olja za najbolj zdrav in hrustljav francoski krompirček

Napisal: Tomaž Zajšek - 22. 4. 2016

Ni ga čez slasten, zlato zapečen in hrustljav francoski krompirček. Vendar zaradi svojega načina priprave velja za manj zdravo jed, saj olje in maščobe, ki se pri njegovem cvrtju sproščajo, lahko škodujejo našemu zdravju.

O tem je bilo povedanega že zelo veliko, saj je dokazano, da pogosto uživanje nasičenih maščob prinaša zdravstvene težave, kot so bolezni srca in ožilja. Ob tem obstaja velika verjetnost, da večina vaše najljubše hrane ni tako zdrava, saj lahko odstopa od vaše predpisane diete, poleg tega pa je doma pripravljen ocvrt krompirček lahko premasten in ne tako hrustljav, kot tisti iz restavracij s hitro prehrano.

Zdrav_krompircek_Beko_blog

Svojim najbližjim privoščite zdrav obrok

Toda kako se upreti tako omamni skušnjavi, kot je ocvrt krompirček, čips ali pokovka?

Pri Beku s svojimi inteligentnimi rešitvami skrbimo, da v vaš dom prinašamo izjemno zadovoljstvo ob pestri raznolikosti ponudbe, ki v veliki meri poskrbi tudi za vaše zdravje in dobro počutje.

BIMF25500XPS_web_size

Vgradna pečica Beko BIMF25500XPS

Zahvaljujoč pečici Beko BIMF25500XPS s kompletom HomeFritteHomeFries™ lahko doma pripravite zdrav krompirček le z majhno količino olja. Ta funkcija s svojim vrtenjem omogoča pripravo jedi s kar 10-krat manjšo količino olja, s pomočjo tega posebnega kompleta pa lahko pripravite tudi okusne oreščke ali pokovko za večere ob dobrih filmih.

homefritte_Beko_blog

Komplet “HomeFritte” – za peko slastnega krompirčka z minimalno količino olja

Če pa si omislite tudi dodatek za peko kruha, vam pečica omogoča pripravo kruha po svojem okusu in pekovskih standardih, brez uporabe drugih naprav. Dodatek je sestavljen iz kovinske kletke in prevlečen z materialom proti prijemanju testa. Z vrtenjem testa med peko namreč dosežemo poln okus in enakomerno debelino skorje, material proti prijemanju pa omogoča povsem enostavno čiščenje.

Dodatek_za_peko_kruha_Beko_

Dodatek za peko kruha

Zdrav način življenja vključuje veliko izbire. Tudi hrana, pripravljena na bolj zdrav način je okusna, poleg tega pa prinaša prednosti, ki vsekakor koristijo vašemu telesu. Poskrbite za svoje in zdravje vaših najbližjih, medtem ko se v pečici peče vaš najljubši krompirček.

Za vas smo pripravili tudi okusen recept. Pa dober tek.

 

Recepti iz članka:

Komentarji