Beko Blog
Bivanje in dom

7 tehnologij za pravo gurmansko božično večerjo!

Napisal: Tinkara Kern - 6. 12. 2020

December je tu! Dočakali smo prvi sneg, prižgali mestne lučke in okrasili domače jelke. Vse že kliče po prazničnem veselju in dobrotah. Da pa bomo lahko domače mize napolnili z zares izvrstnimi in zdravimi prazničnimi specialitetami, moramo najprej imeti pri roki tehnologijo, ki nam bo pri tem pomagala. Izdelali smo seznam izbranih Beko tehnologij, za katere menimo, da v največji meri vplivajo na kuharsko izkušnjo, saj povišujejo kreativnost in krajšajo čas poteka priprave. Tehnologije so zajete v treh Beko kuhinjskih elementih, in sicer: v kuhalnih ploščah, vgradnih pečicah in kuhinjskih napah.

Predstavljamo vam sedem izbranih Beko tehnologij, ki bodo vaše praznične gurmanske podvige spremenile v čisto zabavo!

Obilno družinsko kosilo

Z naprednimi tehnologijami Beko bodo vaše družinske pojedine slastne kot še nikoli poprej!

Tehnologija IndyFlex+

Kuhalne plošče Beko z vgrajeno tehnologijo IndyFlex+ se zagrejejo v trenutku. To je izvrstna rešitev za bogato praznično mizo, ki si jo želite pripraviti, pa vas skrbi, da bi to zahtevalo preveč časa in organizacije. Ker pa so plošče s tehnologijo IndyFlex+ zasnovane tako, da se prilagajajo velikosti in obliki uporabljenih posod, v kuhinji brez zapletov ustvarja tudi več družinskih članov. Sedaj lahko vsi naenkrat pripravljate svojo specialiteto, jedi pa se tako vmes ne bodo ohlajale in jih boste zaužili takoj, ko bodo pripravljene. Naj bo tokratni božični večer najlepši od vseh!

Tehnologija IndyFlex+ in kuhinjska plošča

S tehnologijo IndyFlex+ priprava več jedi hkrati ne bo več problem, temveč zabaven izziv.

Preverite ponudbo! Tehnologija CombiSteam

Bistvo vrhunskih rezultatov vgradnih pečic Beko tiči v skrivnostni moči pare. Ena od inovativnih Beko tehnologij, ki s pomočjo pare delajo čudeže, je CombiSteam. Z uporabo pare med samo peko poskrbi, da vaša božična pečenka ostane sočna in rahla, zelenjavna priloga pa sveža in hrustljava. Ob okusnosti hrane tehnologija CombiSteam prav tako poskrbi za ohranjanje prvotnih hranilnih snovi v njej, saj se te ob običajni peki po večini razgubijo. Zagotovite, da so vaši obroki tako okusni kot visoko hranilni!

Parna pečica Beko in tehnologija CombiSteam

Tehnologija CombiSteam v vgradni pečici Beko bo poskrbela tako za okusnost kot visoko hranilnost vaših obrokov.

Tehnologija Split & Cook

Ste tudi sami tisti tip kuharja, ki najraje pripravi vse sam in ne kupuje vnaprej pripravljenih obrokov? Za vas imamo tehnološko napredno rešitev, ki je bila izdelana z namenom skrajšanja časa priprave večhodnih menijev. Z Beko tehnologijo Split & Cook lahko sedaj pečete slavnostno pečenko in sladico kar hkrati! Ob tem smo poskrbeli, da se vonjave ne bodo mešale, prav tako pa se bo vsaka jed pekla na svoji temperaturi. Je peka sploh lahko bolj enostavna?

Pirolitično samo-čiščenje

Nihče si pravega božiča ne more predstavljati brez slastnih domačih piškotov. Njihova peka je odlična priložnost za zbližanje z vašimi otroki in je zabaven obred, ki ga vsi obožujemo. A kaj ko se tako pogosto zgodi, da karamelni ali čokoladni preliv na koncu ostaneta ne le na piškotih, ampak tudi na dnu vaše pečice. S tehnologijo pirolitičnega samo-čiščenja to ne bo več problem, saj se bo vsak trdovraten madež s pomočjo izjemno visokih temperatur spremenil v prah, ki ga boste ob koncu le še obrisali s čisto krpo. Naj se na božični večer poleg jelke sveti tudi pečica!

Čiščenje s tehnologijo SteamShine

S pirolitičnim samo-čiščenjem bo vaša vgradna pečica svetleča brez vsakršnega truda!

Ponudba vgradnih pečic Beko Intenzivno prezračevanje

Poglejmo si še tehnologije naših naprednih Beko kuhinjskih nap. Če za božično večerjo načrtujete kuhanje tradicionalne domače juhe z zakuho, za prilogo ob pečenki pa si ogledujete recepte za različne omake in kuhan krompir, lahko v času priprave pričakujete velike količine dima. Ta ima tudi nevšečno lastnost obstanka v zraku, dokler celotne kuhinje ne prezračimo z odprtimi okni. Če na hladen zimski večer ne bi želeli izbirati med zadimljeno in mrzlo kuhinjo, vam predstavljamo izvrstno funkcijo Beko kuhinjskih nap, ki smo jo poimenovali kar “intenzivno prezračevanje”. Skrivnost te funkcije se nahaja v vgrajenem ojačevalniku prezračevanja, ki omogoča do kar 67 % učinkovitejše* prezračevanje kot najvišja stopnja zmogljivosti pri običajnih kuhinjskih napah. Poskrbite, da boste z družino v božični večerji lahko uživali brez neprijetnih vonjav in zatohlega zraka.  

*Testirano v lastnem laboratoriju.

Kuhinjska napa in intenzivno prezračevanje

S funkcijo intenzivnega prezračevanja bo zrak v kuhinji osvežen v enem samem trenutku!

Tišja ventilacija

Lepo se je na zasneženi praznični večer z družino usesti za mizo in uživati v hrani, še lepše pa je, če se skupaj lotimo že pripravljanja prazničnih dobrot. To pa je ob glasnem ventilacijskem sistemu kuhinjske nape zelo oteženo, saj se govora na običajni jakosti ne sliši dobro. Da bo pogovor ob pripravljanju družinske božične večerje tekel gladko in brez kričanja čez preglasno kuhinjsko napo, smo pri Beko poskrbeli za funkcijo tišje ventilacije, ki deluje tudi na višjih stopnjah prezračevanja. Naj se skupno kuhanje prične!

Tišja ventilacija Kuhinjske nape Beko

Sedaj se lahko med pripravo domačih dobrot tudi sproščeno družite, saj kuhinjske nape Beko odlikuje sposobnost tišje ventilacije.

Aplikacija HomeWhiz

Kuhinjska napa Beko je eden ključnih elementov vaše pametne kuhinje. V njej so elementi medsebojno povezani prek Bluetooth povezave in se lahko samodejno prilagajajo eden drugemu. Stopnja intenzivnosti delovanja vaše kuhinjske nape se bo torej prilagajala stopnji intenzivnosti delovanja vaše kuhalne plošče. Ker pa to za nas še ni dovolj, smo šli še dlje. Pametne kuhinjske aparate lahko kadarkoli in kjerkoli nadzirate z vašim mobilnim telefonom, in sicer prek aplikacije HomeWhiz. Prihranite čas in se povežite!

Aplikacija HomeWhiz in pametni dom Beko

Elemente pametnega doma Beko lahko z aplikacijo HomeWhiz enostavno upravljate na daljavo.

Preverite ponudbo!

To je tistih sedem magičnih tehnologij, ki v Beko domovih ustvarjajo še lepše praznično vzdušje. Kot ste lahko videli, smo pri posameznih kuhinjskih aparatih predstavili več različnih sodobnih tehnologij. Prav vsak element Beko kuhinje ima namreč številne napredne funkcije, ki kulinarično ustvarjanje popestrijo in poenostavijo. Ko posamezne elemente združimo v celoto, pa se te koristnosti med seboj povežejo v celovito kuharsko izkušnjo in predstavljajo pravi raj za gurmanske ljubitelje.