Beko Blog
Beko pomaga

Hladilniki in zamrzovalniki Beko – naravnost po vaši meri

Napisal: Tinkara Kern - 3. 11. 2020

Kaj je hladno, elegantno in nepogrešljivo v vsakem sodobnem domu? Hladilnik in zamrzovalnik Beko seveda! Danes bomo spoznali nekaj osnovnih smernic pri nakupovanju hladilnikov in zamrzovalnikov, poleg tega pa si bomo pogledali tudi tehnologije, ki so vgrajene v naše Beko naprave in vam pomagajo ohranjati svežino in posledično kvaliteto živil. To je še toliko pomembneje sedaj, ko nakupe opravljamo »na zalogo«, da bi nam bilo treba čim redkeje naročati prek spleta ali obiskovati fizične trgovine. Ne dopustite, da se vam prekomerne količine nakupljene hrane po nepotrebnem kvarijo in zaupajte inovativnim rešitvam hladilnikov in zamrzovalnikov Beko!

Beko kuhinja s sodobnim hladilnikom

Hladilniki Beko so kot vliti za vašo kuhinjo in vaš življenjski stil – zaznamuje jih namreč popolna prilagodljivost.

Hladilniki

Pri hladilnikih Beko razlikujemo med ameriškimi hladilniki, vgradnimi hladilniki, enovratnimi hladilniki, hladilniki z zamrzovalnikom spodaj in hladilniki z zamrzovalnikom zgoraj. Razlika med njimi se nanaša predvsem na prostornino in postavitev znotraj hladilnika. Da lahko izberemo optimalni tip za nas, moramo najprej dobro premisliti o naših potrebah in željah. Vprašati se moramo na primer, kako pogosto in če sploh uporabljamo zamrzovalnik, kolikšno količino zamrznjene hrane navadno potrebujemo, ali smo ljubitelji vina in tako dalje. Pri Beko se namreč zavedamo, da smo si ljudje med seboj zelo različni in se pri naših produktih izjemno trudimo, da so kar se da personalizirani oz. z drugimi besedami prilagojeni vam. In tako je, tudi za ljubitelje vina je posebej poskrbljeno, in sicer z ameriškim tipom hladilnika GN1416220CX, ki ima vgrajen tudi poseben in estetsko dovršen predal za steklenice vina! Poglejte si spodnji video in odkrijte še več o posameznih tipih hladilnikov Beko.

Kako izbrati hladilnik?

Spoznali smo torej različne tipe hladilnikov. Pri Beko pa gremo še naprej in se čim bolj prilagajamo vam in vašim zahtevam še znotraj vsakega tipa posebej. V sklopu vsakega tipa hladilnikov smo namreč oblikovali raznolike modele, ki se med seboj razlikujejo v kapaciteti, energetskem razredu in tehnologijah, ki jih vsebujejo. Poglejmo si najbolj priljubljene tehnologije, razvitih s strani Beko strokovnjakov.

EverFresh+
Tehnologija EverFresh +

Tehnologija EverFresh + skrbi za učinkovito ohranjanje svežine zelenjave in sadja.

Zgoraj smo že omenili problem, da danes prehrambene izdelke nakupujemo v večjih količinah in za daljše obdobje naenkrat, s tem pa postane zelo pomembno, da znamo poskrbeti za ohranjanje njihove svežine. Problem nastane predvsem pri svežemu sadju in zelenjavi, saj imata od vseh vrst hrane še najkrajše pokvarljive roke. Kot rešitev smo pri Beko razvili tehnologijo EverFresh+, vgrajeno v poseben hladilni predal, ki vzdržuje idealno raven vlage. Vaše sadje in zelenjava bosta sedaj ostala sveža do kar 30 dni! Na spodnjem posnetku lahko tehnologijo EverFresh+ spoznate še podrobneje.

Tehnologija aktivne modre svetlobe

Poskrbeli smo torej za svežino sadja in zelenjave. Kako pa je z ohranjanjem njihove hranilne vrednosti? Plodovi ob tem, ko jih odtrgamo iz vrta, s časom izgubljajo na svoji hranilnosti in jih je zato potrebno čim hitreje zaužiti. Razen seveda, če imamo pri roki hladilnik Beko, ki ima v posebnem hladilnem predalu vgrajen inovativni sistem aktivne modre svetlobe. Ta omogoči, da se naravni proces fotosinteze v sadju in zelenjavi tudi po umestitvi v hladilnik nadaljuje. Tako lahko tudi ob nakupih večjih zelenjavnih zalog odženemo vse skrbi glede ohranjanja njihove hranilnosti in kvalitete.

Izvlečni predal – EasyDraw

Se tudi vam zdi, da sta vaša zelenjava in sadje obsojena na najbolj nepraktičen in zatikajoč se predal v hladilniku? To je kot nalašč priročen izgovor, da še redkeje posežemo po vitaminih in mineralih. Pri Beko smo ta problem opazili in si preprosto nismo dovolili, da bi tako ostalo še naprej. Oblikovali smo čisto svojevrsten predal za sadje in zelenjavo, ki omogoča dostop do vaših najljubših svežih živil povsem brez truda. Beko izvlečni predal za sadje in zelenjavo – EasyDraw™ se odpira brez težav in omogoča dostop do celotne notranjosti z manj sile. Predal se premika po dveh tirih, opremljenih s koleščki, predali na vratih pa so postavljeni tako, da omogočajo lažji prijem.

NeoFrost
Tehnologija NeoFrost v hladiniku Beko

Tehnologija NeoFrost preprečuje mešanje vonjav in posledično skrbi za ohranjanje svežine v hladilniku.

Zaradi dela in šolanja od doma se pri glavnih obrokih za mizo sedaj zbiramo vsi družinski člani. Veliko se nas zato še privaja na odmerjanje prave količine hrane, saj moramo pripravljati obroke za večje število oseb. Pri tem pa drži, da vsi raje skuhamo nekoliko preveč, kot da bi za koga zmanjkalo hrane in bi naleteli na jezo ali razočaranje. To povzroči pogoste presežke hrane, ki jih nato shranjujemo v hladilniku. Vendar pa kaj kmalu lahko opazimo, da vsak dodaten obrok na polici ustvarja novo vonjavo, ob mešanju teh pa pride do neprijetnega vonja, ki se širi po celotnem hladilniku. Kot rešitev za ta specifičen problem smo pri Beko razvili tehnologijo NeoFrost. Odlikujeta jo dva ločena ventilatorja, ki onemogočata prenos vonjav med hladilnim in zamrzovalnim delom, to pa poleg svežine zraka omogoča tudi odlične pogoje hlajenja z visoko vsebnostjo vlage v hladilnem delu in preprečuje kopičenje ledu v zamrzovalnem delu. Skupaj z 2-krat hitrejšim hlajenjem* sistem zadržuje vlago dlje časa in s tem ohranja hrano svežo, kot takrat, ko ste jo kupili. *Testirano v lastnem laboratoriju.

Tehnologija IonGuard

Pri Beko čistočo in svež vonj naših naprav vrednotimo zelo visoko. Zato smo poleg tehnologije NeoFrost v hladilnike umestili tudi tehnologijo IonGuard, ki še dodatno skrbi za svežino. Tehnologija deluje tako, da ustvarja negativne ione, ti pa nevtralizirajo bakterije, viruse in delce, ki povzročajo neprijetne vonjave v hladilniku. S tem se ustvari antibakterijska zaščita, ki prinaša svež zrak brez neprijetnih vonjav, hrana pa ostane sveža dlje časa. Tako boste lahko v dišeči kuhinji uživali tudi vsi ljubitelji plemenitega sira in za vedno pozabili na skrbi prenašanja njegovih vonjav na ravno sveže pečeno torto, ki mora čez noč počivati še v hladilniku.

Hladilnik s tehnologijo IonGuard

Zamrzovalniki

Spoznajmo sedaj še naše zamrzovalnike. Večina zamrzovalnikov Beko se ponaša z energijskim razredom A+, nekaj pa celo z energijskim razredom A++, kar pomeni, da so vsi izredno energetsko varčni. Med zamrzovalniki imate na izbiro prostostoječe zamrzovalne omare, vgradne zamrzovalne omare in zamrzovalne skrinje.

Pustite, da se zamrzovalniki Beko prilagodijo vam.

Zamrzovalne omare

Prostostoječe in vgradne zamrzovalne omare so izredno preproste za uporabo, saj je njihov nadzor elektronski. Ponašajo se tudi s tehnologijo NO Frost, ki poskrbi za to, da vam zamrzovalnika ni potrebno odmrzovati zaradi nabiranja ledu. Pri Beko veliko dajemo na enostavnost in priročnost naših naprav, zato pa brez prestanka razvijamo nove in nove tehnologije, s katerimi to tudi dosegamo.

Zamrzovalne skrinje

Zamrzovalne skrinje imajo prav tako možnost elektronskega nadzora, ki omogoča enostavno uporabo. Poleg enostavnosti pa smo se pri tej vrsti izdelkov osredotočili tudi na varnost. Skrinje smo opremili s ključavnicami, v nekaterih primerih pa tudi s posebnim opozorilnim sistemom. Skrinje vsebujejo eno do tri košare, s pomočjo katerih lahko zamrznete velike ali male kose živil hitro in brez težav.

Preverite ponudbo!