Beko Blog
Beko pomaga

Jej kot tvoj junak

Napisal: Tomaž Zajšek - 21. 5. 2018

Zdrav način prehrane je v zadnjih letih pridobil status odličnosti in vse več ljudi se zaveda pomembnosti načina in vrste prehranjevanja.

Kaj pa vaši otroci? Imajo v zaledju domače kuhinje dober vzor in se prehranjujejo raznoliko in zdravo? Ali zaužijejo dovolj sveže zelenjave, sadja, rib in predvsem manj maščob in sladkorja? Če je temu tako, vam kot staršem čestitamo in vas postavljamo za vzor vsem ostalim.

Vendar statistični podatki kažejo na čedalje slabše prehranjevalne navade otrok, saj med starši pogosto obstaja zmotna misel, da je priprava zdravih, a hkrati okusnih jedi pretežko opravilo ter poleg tega vzame preveč časa. Vendar, če si vsak teden vzamemo nekaj časa za načrtovanje in organiziranje, je mogoče pripraviti hitre, zdrave in okusne obroke za vso družino.

Zato Beko predstavlja globalno pobudo »Eat Like A Pro« (»Jej kot tvoj junak«), ki staršem po vsem svetu pomaga uveljaviti bolj zdrav način prehranjevanja svojih otrok. Kot cenjen partner nogometnega kluba Barcelona, pri Beku natančno vemo, kaj vrhunski igralci po svetu vsak dan jedo, da lahko igrajo po svojih najboljših močeh.

S tem, ko kažemo otrokom, kaj jedo njihovi junaki, jim lahko zdravo prehranjevanje predstavimo kot nekaj zabavnega. Z našo bogato izbiro aplikacij, ki vključujejo pametne in koristne tehnologije, lahko zdrav način prehranjevanja prikažemo v najboljši luči, pri tem pa je Beko ponosen na to, da podpira zdravo življenje družin po vsem svetu.

V ta namen smo vam pripravili nekaj namigov, kako izboljšati prehrano otrok, kako jih pripraviti do tega, da bodo jedli zelenjavo, nanizali smo tudi nekaj idej za najbolj zdravo šolsko malico in še veliko koristnih napotkov glede zdrave prehrane.

Komentarji