Beko Blog
Nasveti

Kako do hrustljave pice kot iz krušne peči kar v domači kuhinji?

Napisal: Tomaž Zajšek - 15. 3. 2018

Ni dobre zgodbe brez sočne in slastne pice. To zelo priljubljeno jed pripravljajo povsod po svetu, njena zgodba pa se je začela v Italiji okoli leta 1750 na vročem kamnu poleg ognja. Sprva je veljala za hrano revnih, a je hitro osvojila tudi kraljevske dvore in palače. Navsezadnje je kraljevska pica vseh pic poimenovana prav po kraljici Margheriti Savojski.

Čeprav je pica ena od najbolj preprostih in priljubljenih jedi v svetu hrane, se njena priprava glede na lokalno kuhinjo, kulturo in kulinarične navade po posameznih delih sveta lahko razlikuje. Pica je sprejela številne oblike, prelive, začimbe, dodatke, sestavo, načine izvedbe in ne nazadnje tudi opremo za njeno pripravo. Kljub raznovrstnemu pristopu priprave pa imajo vse pice v različnih delih sveta skupno lastnost – peko pri visoki temperaturi.

Pica_blog

Ni skrivnost, da se pica veliko bolje in hitreje speče s pomočjo drv na pol odprtem ognjišču, torej v krušni peči z visoko temperaturo. Hitro pečenje ustvarja tanko in hrustljavo skorjo ter lepe strukturne prelive z okusno in mehko sredino.

V sodobnem gospodinjstvu si zaradi različnih življenjskih slogov, hitrega tempa in samega načina bivanja težko predstavljamo, da bi ob prihodu domov najprej nabirali drva, zatem zakurili peč in nato čakali, da se ogreje na primerno temperaturo.

Da bi vam olajšali delo in čas priprave, smo izbrano vgradno pečico Beko BIM25400XPS  opremili z inovativnim programom za peko pice »PizzaPro«, ki doseže visoko temperaturo310 °C. S tem izjemnim programom boste lahko v udobju svojega doma sproščeno in brezskrbno uživali v pripravi okusne domače pice in to v le dobrih petih minutah.

BIM25400XPS

Kamen_za_peko_pice_1

Kamen za peko pice in lesena lopatica

S pomočjo priložene kamnite plošče namenjeni peki pice ali vseh vrst ostalih jedi, ki pri pripravi potrebujejo visoko temperaturo, pa boste svojo kuhinjo spremenili v čisto pravo picerijo. Plošča je idealen pripomoček, saj deluje po principu krušne peči in se ogreva s pomočjo toplote iz električne pečice, kompletu pa je priložena tudi lesena lopatica, ki je namenjena lažjemu jemanju pice iz zelo vroče pečice.

Verjamemo, da boste doma pripravljeno pico z užitkom pojedli, za še več kulinaričnih užitkov, pa lahko poskrbite kar z zabavo celotne družine. Prepustite se neskončnim kombinacijam in domišljiji pustite prosto pot, če pa vam zmanjka idej si zanimive recepte in namige lahko ogledate tukaj.

Pripravili pa smo vam tudi okusen recept za pripravo katalonske pice. Pa dober tek!

 

 

Recepti iz članka:

Komentarji