Beko Blog
Beko pomaga

Kako očistiti napo?

Napisal: Darja Medič - 12. 1. 2018

Napa je kuhinjski aparat, ki ga največkrat spregledamo – najbrž zato, ker nam je tako samoumeven element v kuhinji. Njegova uporaba ja izjemna, saj iz prostora odstranjuje neprijetne vonjave med kuhanjem in razsvetljuje prostor nad kuhalno površino. Ker je največkrat ravno v višini oči, pa velikokrat pozabimo, da tudi napa potrebuje redno temeljito čiščenje, da lahko deluje optimalno.

  1. Čiščenje kovinskega filtra

Vse nape imajo kovinske filtre, ki ujamejo umazanijo iz zraka, ki ga vsrkajo. Ker so neposredno v stiku z umazanim zrakom in hlapi maščobe, so tudi najbolj na udaru umazanije. Najlažje jih boste očistili v pomivalnem stroju, kjer temperatura pomivanja doseže dovolj visoko temperaturo, da se stopijo tudi maščobe. Kovinske filtre je priporočljivo očistiti vsak mesec oz. sorazmerno z uporabo.

  1. Karbonski filter

Nekatere nape imajo tudi dodaten karbonski filter. V priročniku za uporabo lahko preverite, ali ga ima tudi vaša. Karbonskih filtrov ne morete oprati in jih morate zamenjati vsake 3 6 mesecev. Karbonske filtre za Beko nape lahko dobite na: info@servic.si

  1. Zunanja površina nape

Zunanjost nape je tisto, kar pri napah pravzaprav opazimo, zato je tu potrebna prav posebna nega. Zunanjost očistite z detergentom za posodo, da odstranite morebitno maščobo in vlažno ter suho krpo za zaključek. V kolikor je površina ohišja nape iz nerjavečega jekla, priporočamo uporabo sredstev za čiščenje površin iz nerjavečega jekla. Bodite pozorni, da uporabljate mehko gobico oz. krpo, da ne poškodujete površine.

Filtre namestite nazaj in uživajte v čistem zraku.