Beko Blog
Bivanje in dom

Klimatska naprava vam lahko reši življenje

Napisal: Tomaž Zajšek - 8. 6. 2016

Bliža se poletje in z njim pričakovano visoke temperature, ki v zadnjih letih dosegajo rekordne vrednosti. S posledicami globalnega segrevanja se v zadnjih nekaj letih soočajo na vseh kontinentih, spremembe pa so opazne tudi pri nas, čeprav smo v zmerno toplem pasu.  

Klime_5

Predolga izpostavljenost visoki temperaturi negativno vpliva na zdravje in počutje

Izpostavljenost vročemu vremenu, še posebej v obdobju vse pogostejših vročinskih udarov lahko prinese mnogo nevšečnosti, ki negativno vplivajo predvsem na počutje starejših ljudi in otrok. Pri skrajno visokih temperaturah se poviša tudi naša telesna temperatura, ki pri občutljivih ljudeh lahko povzroči vročinsko kap, slabost, težave z dihanjem in celo neželene učinke zdravil pri bolnih ljudeh. V takšnih dneh je treba zaužiti zadostno količino vode in preprečiti izpostavljenost soncu in vročini.

Da bi res povečali in pravilno zaščitili svoje telo pred neželenimi posledicami pa je nadvse koristno in priporočljivo, da si omislimo klimatsko napravo, s pomočjo katere bo naše bivanje mnogo bolj prijetno in znosno.

Prezračevanje stanovanja s klimatsko napravo vzdržuje ustrezno vlažnost v vseh predelih stanovanja, odstranjuje vlago, poskrbi za stalno in ustrezno kroženje zraka, s katerega učinkovito odstrani mikroorganizme, prah in druge tujke, njeno vzdrževanje pa ne zahteva visokih stroškov.

Klime_1

Kljub visoki zunanji temperaturi je bivanje s pomočjo klime veliko bolj prijetno

Klimatska naprava Beko BIN120/121 poleg svojih izjemnih lastnosti in učinkovitega hlajenja ter ogrevanja prinaša tudi nekatere revolucionarne novosti, saj vsebuje nekaj različnih filtrov, ki poskrbijo za kakovostno zaščito zraka v bivalnem prostoru.

Filter vitamina C v ozračje prostora oddaja vitamin C, ki prodira v kožne celice in s tem zmanjšuje stres, preprečuje staranje kože in jo zmehča ter posvetli polt. Pri tem ustavi prodiranje ultravijoličnih žarkov in tako znižuje proizvodnjo »porfirina« v koži ter na ta način zaščiti kožo pred oksidacijo, s tem pa preprečuje tudi nastajanje aken. Aktivni karbonski filter odpravlja nekatere vonjave, kot so amonijak (NH3), dezaktivira škodljive kemične pline, kot so formaldehid (HCHO). Filter odstranjuje tudi značilen vonj cvetnega prahu in amonijaka ter absorbira strupene pline, kar preprečuje alergijske reakcije.

Izredno zmogljiv ekološki bio filter ujame zelo majhne prašne delce in nevtralizira bakterije, glivice in mikroorganizme. Biološki encim uniči bakterije z raztapljanjem njihove celične stene in s tem odpravlja njihovo ponovno nastajanje. Za odstranjevanje bakterij iz zraka poskrbi srebrni ionski filter, ki uničuje notranjo zgradbo bakterij in absorbira njihove elemente v svojih celicah. S tem odpravlja neželene bakterije in jih učinkovito in trajno odstrani. Hladni katalizatorski čistilec učinkovito ujame in odstrani formaldehid in ostale hlapljive organske spojine kot tudi škodljive pline in vonjave v zraku. Testiranje je pokazalo, da v dveh urah in pol odstrani kar 92,9 % zdravju škodljivega formaldehida.

Klime_6

Tudi hišni ljubljenčki potrebujejo primerno ohlajen prostor

Za hlajenje posameznih prostorov v vročih poletnih dneh, se lahko odločite tudi za uporabo prenosne klime Beko BNP09C ali njeno sorodno izvedbo BNP09H, ki poleg hlajenja omogoča tudi ogrevanje prostora.

Z uporabo klimatske naprave Beko bo vaše življenje v poletnih dneh in nočeh postalo bolj zdravo in umirjeno, zrak pa veliko bolj zdrav. Poleg vaših najbližjih vam bodo neizmerno hvaležni tudi hišni ljubljenčki, saj bo njihovo bivanje v prijetno ohlajenem prostoru veliko bolj znosno.

Komentarji