Beko Blog
Bivanje in dom

Kuhinja je osrednji prostor doma – naj bo v koraku s časom

Napisal: Sandra Bratuša - 9. 5. 2016

Tako kot se menjajo modne smernice, se menja tudi moda pri opremljanju stanovanja. Tokrat se bomo ponovno osredotočili na kuhinjo, ki postaja vedno bolj središče doma, kot je nekoč že bila. Ko sem bila majhna, se je vse dogajalo v kuhinji, ki je bila velika in ki je imela veliko mizo na sredini.

Kuhinje_Sandra_1

Kasneje so prišle v modo takoimenovane ‘švedske’ kuhinje. Ozke, z elementi na obeh straneh. V njej se je bolj ali manj le kuhalo, družilo pa se je potem v ločeni jedilnici ali dnevni sobi. A časi se na srečo spreminjajo in s tem seveda tudi navade. Kuhinja je dobila nazaj svojo veljavo, kar pomeni, da ljudje posvečajo posebno pozornost njenemu pohištvu in dodatkom. Ker ponavadi nakup kuhinje pomeni kar velik finančni zalogaj, je seveda najbolje izbrati dokaj nevtralne elemente, a kaj, ko ženske tako rade spremljamo modne trende in se trudimo biti čim bolj v koraku s časom.

In kaj je tisto, kar je v letu 2016 najbolj moderno? Tisti, ki se ukvarjajo z notranjo opremo zatrjujejo, da je barva mentola absolutno na prvem mestu. Tako pri izbiri kuhinjskih elementov ne boste ‘udarili’ mimo, če se boste odločili prav za ta odtenek. Seveda si lahko omislite le dodatke v tej barvi ali pa v barvi medu in bakra, saj sta tudi izjemno popularni. Pri tem velja poudariti, da je videz prostora s temi barvami še vedno sodoben, hkrati pa ne izgubi topline.

Kuhinje_Sandra_7

Mogoče se vam bo to zdelo dolgočasno, a ne moremo se izogniti mešanici retra in modernega. To je nekakšna stalnica pri opremljanju kateregakoli prostora v stanovanju in s tem tudi kuhinje. Vsekakor dobra vest za vse, ki niso ravno navdušeni nad minimalizmom in imajo raje malce bolj natrpane prostore  z veliko topline. Z retro dodatki tako ustvarite v kuhinji prijeten ambient, kjer se bodo gostje z veseljem zadrževali in se seveda tudi vračali. Da vam malce pomagamo, kot dodatek si lahko omislite visečo luč v barvi bakra, retro stole in kuhinjske aparate v inoxu.

Če želite biti moderni, potem je izbira geometrijskih vzorcev v kuhinji prava za vas. S tem mislimo na talne in zidne ploščice v heksagonalni obliki, če želite imeti parket pa ga položite v obliki ribje kosti. Sicer pa kar se barv v kuhinji tiče so bile kar nekaj časa moderne modra in črna ter lakirane površine. Letos pa oblikovalci prisegajo bolj na umirjene in nevtralne odtenke.

In na koncu je najbolj pomembno, da se v svoji kuhinji dobro počutite in tako se bodo tudi vsi ostali. Upamo, da smo vam z našimi nasveti vsaj malo pomagali in vam dali kakšno idejo.

Komentarji