Beko Blog
Nerazvrščeno

Mama … nezlomljivi duh neizmerne ljubezni

Napisal: Tomaž Zajšek - 23. 3. 2018

Materinski dan ponazarja praznovanje materinstva in poudarja njegovo izjemno pomembno vlogo pri vplivu na otrokov osebnostni razvoj, kar se seveda odraža tudi na širšem družbenem stanju kolektivne zavesti.  

Čisto prvi spomini, ki me vežejo na mamo so sicer že oddaljeni in megleni, pa vendar so te izjemni občutki ostali za vedno zapečateni nekje globoko v meni kot spomin na čudovito in varno zavetje, zavito v srečo vsesplošnega in brezpogojnega zaupanja v nezlomljivo višjo silo. Da. To je tisti najlepši in prvi, čeprav še nezavedni občutek, občutek brezpogojne varnosti in neizmerne ljubezni. Ljubezni tiste vrste, ki jo je zmožna čutiti samo mama.

Danes na to gledam seveda drugače, mama pa že davno tega ne skrbi več zame, čeprav priznam, da jo včasih še vedno skrbi glede kakšnih mojih življenjskih odločitev in »norčij«, ki jih bolj ali manj uspešno izvajam. Čeprav se njenemu vmešavanju v moje osebne zadeve z vsemi štirimi upiram, se hkrati zavedam, da jo še vedno žene in poganja neustavljiva materina ljubezen. Njena »nepooblaščena« mnenja in življenjski nasveti me pogostokrat spravijo iz tira,  priznam pa, da ima velikokrat prav, zato skušam biti do nje nadvse potrpežljiv.

Zgodovinsko gledano je lik matere pogosto povezan s trpljenjem, te teme pa se je v svojih delih lotil tudi Ivan Cankar. V zadnjih desetletjih sta se dognanje in vsesplošna miselnost seveda močno spremenila v prid žensk, kljub temu pa je z družbene plati še vedno močno prisotna miselnost, da je za večino gospodinjskih opravil, poleg svojega poklicnega dela, odgovorna in zadolžena predvsem ženska, v tem primeru mati. Svojo vlogo, kot pomoč v gospodinjstvu, pa k sreči v vedno večji meri sicer opravljajo tudi moški, kar močno razbremeni že tako obremenjeno sodobno in moderno delovno žensko.

Ravno iz tega razloga pri Beku vedno stremimo k preprosti in praktični uporabi gospodinjskih aparatov, seveda z enim in edinim ciljem; da vam olajšamo vsakodnevno opravljanje hišnih opravil z namenom, da bi tudi ve, drage naše, cenjene in spoštovane super junakinje imele več prostega časa zase in za svoje bližnje. No, k odličnosti in preprostosti stremimo tudi zato, da bi gospodinjske aparate lahko uporabljali tudi moški in s tem razbremenili že tako obremenjene gospodinje.

Zatorej, drage naše mame … opravljate več kot pomembno vlogo pri razvoju širše družbe, gospodinjstvu in pri vzgoji ter razvoju svojih otrok. V vsej svoji neizmerni skrbnosti ste pravi vzor nezlomljivosti in včasih edino zavetje ter opora, ko nam ne gre najbolje; s svojim materinskim nezlomljivim duhom tvorite čvrst steber sleherne družine, ob tem pa pogostokrat na robu svojih zmogljivosti, v tišini in stoično ter s stisnjenimi zobni prenašata vse »udarce«, ki vam jih postreže življenje.

Ostanite zdrave, pokončne in nezlomljive.

Z moje in s strani blagovne znamke Beko vam čestitamo in se vam iskreno ter globoko priklanjamo. Vzporedno s tem vam želimo, da bi vedno cvetele v blaženi sreči ob spremljanju uspehov svojih otrok, v jeseni življenja pa to izkušnjo nadaljevale in jo nadgradile s svojimi izkušnjami ter z modrostmi in življenjskimi nauki razveseljevale tudi svoje vnuke in pravnuke.

Hvala za vse!

Komentarji