Beko Blog
Lifestyle

Modni trendi za letošnjo jesen in zimo

Napisal: Sandra Bratuša - 11. 10. 2016

Ob koncu poletja, čeprav so bili dnevi še topli ter smo  na nogah najraje nosili sandale oziroma ‘japonke’ in na sebi lahko poletno obleko, so bili modni strokovnjaki že globoko v jeseni in zimi. Novi trendi so tukaj in ker smo ženske po naravi nečimrne ter rade v koraku s časom, seveda spremljamo, kakšna bodo letošnjo jesen in zimo oblačila in obutev, da bomo modne.

Happy young woman in park on sunny autumn day

Na srečo je vsako sezono v trendu tudi nekaj takega, kar je bilo že modno prejšnjo sezono ali pa nekaj sezon nazaj. Nekatera oblačila so namreč tako zelo klasična in tako imenovani ‘must have’, da jih lahko nosimo več sezon. Kot vsako jesen, tudi letos priporočajo gležnarje, verjetno zato, ker so jesenski dnevi bolj deževni in je tovrstna obutev pač praktična, gležnarje podložene s krznom pa seveda lahko nosite tudi v mrzlih zimskih dneh. Letos so še bolj kot prejšnja leta moderni škornji nad kolenom. So v raznih barvah in iz materialov. Tisti, ki nam narekujejo modne trende, pravijo, da so barve letošnje jeseni in zime siva, rjava, črna in pa vinsko rdeča. Roko na srce vinsko rdeča ali burgundsko rdeča, kakor ji nekateri pravijo, se vleče že nekaj sezon, letos pa je prišla prav na površje. Nekaj sezon prej so bili v tem odtenku le nekateri modni dodatki, sedaj pa ne bo nič narobe, če boste v vinsko rdeči barvi od glave do peta. Še več, zgrešili ne boste niti, če si boste v teh barvah omislili spodnje perilo, ki pa mora biti lepo, rahlo erotično in seveda z dodatkom čipke.

people, holidays, luxury and glamour concept - woman in evening dress with small handbag over golden lights background

Letos na tisoč in en način prihajajo tudi bleščice. Prvi med modnimi oblikovalci, ki jih je predstavil na modni reviji, je bil Valentino. Bleščice so lahko povsod, na puloverju, jeansu, svileni srajci, bombažni majici. Ni se vam treba bati tudi širših oblačil in moških krojev, ki jih kombinirate z zelo ženstvenimi kosi. Nekateri modni oblikovalci so v svojo kolekcijo vnesli nekaj skejtarskega stila, ki pa ne sme prevladovati. Vedno je priporočljivo imeti le en tak kos, ki ga potem kombinirate z bolj enostavnimi kosi.

Zanimivost: namig modnih blogerk

Še en namig, nekoliko nenavaden, a svetovne modne ‘street style blogerke’ so navdušene nad njim. Letošnjo zimo predlagajo nositi dva plašča enega nad drugim. No, lahko imate na sebi tudi jakno in plašč, dve jakni ali dva plašča. Verjetno je en od teh kosov malce tanjši, sicer dva debela plašča nositi enega nad drugim verjetno ni najbolj udobno in tudi na videz doda kakšen kilogram več.

Komentarji