Beko Blog
Bivanje in dom

Naj sušenje perila postane prijetno opravilo

Napisal: Tomaž Zajšek - 26. 1. 2015

Časi, ko ste v sušilni stroj lahko vstavili le neobčutljivo perilo ali po stanovanju iskali primerno mesto za sušenje so minili. Kondenzacijski sušilni stroji Beko s toplotno črpalko in celo z invertnim motorjem prinašajo številne prednosti in so primerni za sušenje najbolj občutljivih tkanin.

Z uporabo sušilnega stroja vam bodo prihranjene številne nevšečnosti, saj vam ob sušenju na prostem ne bo več treba spremljati vremenske napovedi, obešati in pobirati perila po stanovanju, ob morebitni nuji pa boste lahko svoje perilo isti dan oprali in posušili. Poleg tega bo perilo veliko bolj čisto in negovano, saj ne bo izpostavljeno umazanemu zraku in vremenskim vplivom. Sušenje perila na prostem je izpostavljeno sončnim žarkom in vetru, kar lahko negativno vpliva na obstojnost perila.

Sušilci 1-članek

Sušilni stroji Beko imajo posebno zasnovan dizajn, ki omogoča nepropustnost in s tem zmanjšuje izgubo vročega zraka. S tem je dosežena višja učinkovitost kondenzacije, zmanjša pa se tudi količina vlage v okolju. Ravno povečanje vlage, ki ga povzroča sušenje perila v zaprtem prostoru spodbuja razvoj plesni, kar je lahko zdravju škodljivo. Sušilni stroji s toplotno črpalko segrejejo zrak z nizkimi stroški, obstoječa toplota pa se učinkovito in znova uporablja. Primerni so za sušenje občutljivih tkanin, saj je temperatura sušenja v sušilnih strojih s toplotno črpalko nižja, perilo pa je posušeno bolj nežno, kot v običajnih sušilnih strojih. V nasprotju s konvencionalnimi sušilnimi stroji tehnologija toplotne črpalke ne uporablja klasičnega ogrevanja. Zaprt krožni sistem zagotavlja energetsko učinkovito sušenje perila in odstranjuje vlago iz oblačil.

A+++_za-clanek

Sušilni stroji Beko s toplotno črpalko so energijsko učinkoviti

Bekov zeleni koncept je v sozvočju s svojim nenehnim iskanjem po spremembah na bolje dosegel izjemne rezultate tudi pri doseganju nizke porabe energije. Sušilni stroji Beko s toplotno črpalko se raztezajo od energijskega razreda A+ do A+++ in tako ponujajo obširen spekter stroškovno učinkovitih, pametnih in energijsko varčnih rešitev. Poleg tega nekatere modele poganja invertni (BLDC) motor, ki pripomore k tišjemu delovanju, višji energijski učinkovitosti in bolj kakovostni negi perila.

 

Izjemna lastnost sušilnih strojev Beko je tudi ta, da vam ne bo treba ugotavljati, ali je perilo že dovolj suho ali ne, saj napredni senzorji vlage »FlexySense« natančno določajo želeno stopnjo suhosti perila in zagotavljajo, da je perilo posušeno enakomerno. Ko senzor zazna, da je nivo sušenja dosežen, se samodejno izklopi.

sušilni-stroj-clanek-2

Sušenje perila je lahko preprosto in zabavno

Številni programi sušenja so zasnovani tako, da se prilagajajo vsem vrstam tkanin, saj se pri Beku zavedamo, da je čas dragocen. Programi zagotavljajo učinkovito in skrbno nego tudi najbolj občutljivih tkanin, kot so otroško perilo, svila in volna, pri čemer samodejno delovanje proti mečkanju s pomočjo vrtenja bobna v nasprotni smeri in nežnega delovanja preprečuje gubanje perila in omogoča njegovo takojšnjo uporabo.

DPY8507GXB1_splet

Sušilni stroj Beko DPY8507GXB1 s toplotno črpalko in invertnim (BLDC) motorjem

 

 

Sušilni stroji Beko so preprosti za uporabo in imajo vse značilnosti, da z njimi prihranite veliko dragocenega časa in denarja. Oblikovani so tako, da uspešno dopolnjujejo pralne stroje Beko. Ne glede na to, ali so postavljeni v kuhinjo ali delovno sobo, vedno predstavljajo idealnega partnerja vašega pralnega stroja. Z njihovo uporabo si ne boste zagotovili le popolne nege najljubših oblačil, temveč boste poleg prihranka energije poskrbeli tudi za ohranjanje našega okolja. Postanite del zelene prihodnosti.

Komentarji