Beko Blog
Nasveti

Najbolj zdrava priprava jedi – peka s paro

Napisal: Tomaž Zajšek - 30. 9. 2019

Za pripravo zdrave in okusne hrane nam največkrat zmanjka časa – ali pa je to samo izgovor? S kombinirano parno pečico boste na novo definirali pojem zdrave prehrane in preproste priprave.  

 

Največkrat za zdravo pripravo jedi krivimo pomanjkanje časa, a s kombinirano parno pečico, boste menje spremenili, saj je peka v pečici najhitrejši način priprave, pri katerem za nekaj deset minut postavite jed v pečico in se zdrava jed pravzaprav pripravi sama. Peka s paro je najbolj zdrava metoda priprave jedi, saj se s pomočjo pare v hrani ohrani večina, za naše telo nepogrešljivih vlaknin, mineralov, vitaminov in ostalih pomembnih hranljivih snovi. Poleg tega para obdrži strukturo in barvo jedi, pri peki kruha in peciva pa poskrbi za hrustljavo skorjo in mehko puhasto sredico.

 

 

V kombinaciji z običajno peko pa kombinirana peka s paro zagotavlja najboljše možne rezultate, saj poleg tega poskrbi tudi za odličen dokončni izgled jedi, kot je lepo zapečena skorjica na kruhu in mesu.

Tokrat vam s ponosom predstavljamo novo kombinirano parno pečico Beko BIDM15500XDS s tehnologijo CombiSteam, ki vas bo popolnoma navdušila s svojim kombiniranim parnim kuhanjem. Poleg tega pečica v sebi skriva več preoblek, saj njeno kombinirano parno kuhanje predstavlja parno pečico, običajno pečico in parno kombinirano pečico v eni večfunkcijski napravi. Tako lahko poljubno izbirate najboljši način kuhanja za vsako jed. Parno kuhanje injicira paro z več strani in tako ohranja vitamine in minerale, saj zelenjavo skuha do popolnosti, ribe pa ostanejo mehke in sočne, ob tem pa ne potrebujete niti kapljice olja. Z uporabo vlažne in suhe toplotne kombinacije parne in običajne pečice, se bosta vaša omamna pečenka in dišeči, doma spečeni kruh svetila s hrustljavo skorjico ter sočno sredico.

Kombinirana parna pečica bo s svojimi 20 programi peke navdušila tudi ljubitelje pice, saj ima prilagojen program PizzaPro, ki s pomočjo kombinacije pare in izjemno visoke temperature zagotavlja vrhunske rezultate peke kot iz krušne peči v samo 5-ih minutah! Poleg tega nudi tudi program za pripravo domačega jogurta, na voljo pa je tudi vgrajena sonda za meso, ki poskrbi, da je vaše meso podobno kot pri tehniki sous-vide pripravljeno pri idealni temperaturi sredice in čudovito zapečeni skorjici.

Za udobno uporabo vrhunske kombinirane pečice BIDM15500XDS poskrbi motoriziran zbiralnik za vodo, upravljanje na dotik, dodatni pekači za peko vseh vrst, teleskopska vodila, nano oleofobni premaz na vratih pečice za lahko čiščenje in SteamShine+ premaz program za čiščenje pečice s paro.

 

Komentarji