Beko Blog
Bivanje in dom

Napredna in varčna tehnologija motorja za daljšo življenjsko dobo – ProSmart invertni motor

Napisal: Tomaž Zajšek - 5. 2. 2016

Ob nakupu novega pralnega stroja se marsikomu poraja veliko vprašanj, saj nam razvoj novih tehnologij odpira nove smernice, s tem pa tudi ponudbo ogromnega števila pametnih in tehnoloških rešitev, ki lahko močno olajšajo vsakodnevno življenje uporabnikov. Pri Beku vam ponujamo odgovor, s katerim bo pranje perila odslej popolnoma preprosto, tiho in predvsem zelo varčno.

Pri Beku večino svoje energije vlagamo v razvoj rešitev za večjo učinkovitost. Zaradi tega so izbrani modeli pralnih strojev Beko opremljeni s tehnologijo invertnega ProSmart motorja, ki prinaša veliko prednosti in zagotavlja odlične rezultate pranja.

Prosmart-blog_1

Kako deluje motor pralnega stroja?

Da bi lahko razložili delovanje invertnega motorja pri pralnem stroju, je treba razumeti, kako pralni stroji sploh delujejo. Med pranjem motor pralnega stroja vrti boben, s čimer v kombinaciji s pralnim sredstvom in vodo iz oblačil odstrani umazanijo. Klasični motor to počne s pomočjo ogljikovih krtačk, ki omogočajo vrtenje motorja, ta pa preko jermena poganja boben. Krtačke zaradi medsebojnega trenja povzročajo relativno visok nivo hrupa, zaradi načina svojega delovanja pa porabijo tudi veliko energije ter se prej obrabijo.

BLDC_4Najbolj učinkovit način pranja

Za razliko od klasičnega motorja, pa pametne in tehnološko dovršene rešitve brezkrtačnega ProSmart motorja za njegovo poganjanje uporabljajo magnete. Zaradi te inovativne rešitve zagotavljajo zelo tiho delovanje, izboljšajo učinkovitost pranja, so izjemno vzdržljivi in energetsko učinkoviti.

Poleg omenjenih lastnosti, Prosmart invertni motor odlikujejo tudi: povečano mehanično razmerje, večja hitrost vrtenja, zaznavanje neenakomerne razporeditve obremenitve ter ne nazadnje tudi daljša življenjska doba motorja, za katerega vam nudimo kar deset let garancije na njegovo delovanje.

Pralni stroji Beko ponujajo veliko inovativnih in uporabniku prijaznih rešitev, ki poskrbijo za vaše udobje, saj združujejo napredne tehnologije pranja z dovršeno obliko in varčnostjo. Nova zasnova in tehnološko dovršene funkcije so najboljša rešitev za vaše perilo, hkrati pa so zelo prijazne do okolja.

Komentarji