Beko Blog
Nasveti

Pametne rešitve – tehnologija AutoDosing

Napisal: Tomaž Zajšek - 16. 4. 2018

Morda bo slišati nenavadno, a stroj, ki je namenjen čiščenju perila tudi sam potrebuje skrbno nego, pravilno rokovanje in ustrezno čiščenje.

Veliko vaših vprašanj je povezanih s tematiko vzdrževanja stroja, neprijetnimi vonjavami, alergijami in večnim vprašanjem, kolikšna je optimalna količina čistilnega sredstva ter mehčalca, ki ju je treba vstaviti glede na določeno količino vstavljenega perila.

Zlasti na zadnje vprašanje je malce težje natančno odgovoriti, saj različne vrste in količine vstavljenega perila zahtevajo različne količine čistilnega sredstva. Predvsem od slednjega je odvisno pravilno delovanje vašega pralnega stroja, saj se ostanki prevelikih količin detergenta, mehčalca in umazanije nakopičijo v notranjosti stroja. Umazan pralni stroj pa je neučinkovit in postane gojišče za mikrobe. Pri to vrstnih težavah stroja pa je večinoma glavni razlog ravno neprimerna, oziroma prevelika količina detergenta in mehčalca.

Poleg nepravilnega delovanja stroja pa presežena količina detergenta vpliva tudi na življenjsko dobo vašega perila, saj detergent lahko ostane med gubami oblačil in se ne raztopi v celoti, kar povzroča madeže na perilu in različne alergije pri ljudeh, ki so občutljivi na čistilno sredstvo.

Tudi neprijetne vonjave so seveda neželene, prav tako pa jih povzročajo nabrana umazanija in ostanki detergenta ter mehčalca, zaradi katerih se lahko v stroju razmnožijo bakterije in plesen.

Kako perilu dodati optimalno količino čistilnega sredstva?

Kot sem omenil že zgoraj je pravilno količino vstavljenega detergenta težko natančno odmeriti, zato vam svetujem, da je bolje vstaviti kakšno kapljico manj od običajne količine, ki jo vstavljate po svojem občutku.

Da pa bi zagotovili optimalno doziranje čistilnega sredstva, smo pri Beku razvili pralni stroj Beko WTV8744XD, ki se ponaša z izjemno tehnologijo samodejnega doziranja detergenta – AutoDosing. Vaša edina naloga ob tem je, da boste morali 1 liter detergenta in 0,5 litra mehčalca vliti v dozirno posodo. Pri vsakem ciklu pranja bodo trije napredni senzorji prevzeli nadzor nad količino detergenta in mehčalca ter optimizacijo nad porabo vode ter energije. Vstavljena količina zadostuje do 23 ciklov pranja, če pa želite perilo oprati s pralnim praškom, pa to seveda po želji in v kombinaciji z mehčalcem lahko tudi storite.

Z nakupom pralnega stroja s samodejnim načinom doziranja bo vaše perilo vedno skrbno oprano in negovano na najvišji ravni, vašemu pralnemu stroju pa boste podaljšali življenjsko dobo.

Komentarji