Beko Blog
Bivanje in dom

Pomivalni stroj s tehnologijo samodejnega doziranja detergenta

Napisal: Darja Medič - 11. 4. 2019

V življenju je tako težko ujeti pravo ravnotežje. Vedno smo razcepljeni med preveč ali premalo.

Vsi vemo, kako težko je balansirati stvari v življenju. Ali delamo preveč in nam ne ostane nič časa za stvari, ki bolj štejejo ali pa imamo slabo vest, da smo naredili premalo. Toliko je stvari, pri katerih moramo ubrati pravo mero, da nam pri vsakodnevnih opravilih zmanjka energije za pravo mero. Tako smo pomivanje posode prepustili pomivalnem stroju in se nismo ozirali na količino detergenta, ki ga potrebujemo za optimalno pomivaje.

*Slika je simbolična.

 

Vsi uporabniki tega čudovitega gospodinjskega aparata, ki gospodinjam ohranja nohte v brezhibnem stanju in nergačem nad ročnim pomivanjem izmika razlog za slabo voljo, vedo, da je najlažje v dozirnik za detergent dati bodisi detergent v obliki kapsul, praška ali gela. Vsakokrat doziramo enako količino, malce premisleka namenimo le takrat, ko napolnimo le polovico pomivalnega stroja, pa še takrat največkrat dodamo preveč detergenta. Rezultat pa je slabo izpiranje in vidne sledi detergenta na posodi, kar nas vsakokrat razočara ali celo razhudi.

Prvi pomivalni stroj s tehnologijo samodejnega doziranja detergenta v Evropi

Zakaj bi se v kopici vseh malih ali velikih dnevnih opravil in stresov res obremenjevali še s takšnimi, povsem vsakdanjimi opravili, ki so danes povsem enostavni? Beko je že pred časom predstavil pralni stroj s samodejnim polnjenjem, ki poskrbi za pametnejše pranje perila. Zdaj pa Beko kot prvi v Evropi predstavlja pomivalni stroj s tehnologijo AutoDose – tehnologijo samodejnega doziranja detergenta. V Sloveniji je na voljo vgradni pomivalni stroj DIN59530AD, ki vam bo olajšal vsakdan.

*Slika je simbolična.

Prednosti samodejnega doziranja detergenta

Tehnologija AutoDose samodejno dozira ravno pravo mero detergenta za najboljše pomivalne rezultate, ne glede na program pomivanja. Največja prednost je predvsem pri polovičnem pomivanju, kjer je težko ocenit potrebno količino pomivalnega sredstva.

Prednosti tehnologije, ki omogoča brezskrbno pomivanja skoraj ves mesec, je tudi odsotnost težav pri izpiranju in s tem ostanki detergenta na posodi po pomivanju. S samodejnim doziranjem tudi prihranite pri detergentu, saj je pri običajnih pomivalnih strojih običajna težava, da sami doziramo preveč detergenta glede na program – največkrat zaradi popularnosti detergenta v obliki tablet.

Če želite nazaj k osnovam

Pomivalni stroj DIN59530AD ima poleg samodejnega doziranja možnost uporabe običajnega ročnega načina doziranja detergenta. Tako se lahko v primeru, da imate na zalogi še vedno detergent v prašku ali v kapsulah, odločite, da izklopite samodejno doziranje in uporabljate detergent v želeni obliki. Pri tem boste morali detergent dozirati ročno vsakič sproti – kot ste do počeli vse do sedaj.

Ko se boste odločali o nakupu novega pomivalnega stroja, pomislite, kako preprosto je, ko ves dan nabirate umazano posodo v pomivalnem stroju in konec dneva le izberete program in zaprete vrata, ne da bi se še celo uro spraševali, ali ste v naglici morda pozabili dodati detergent? Po koncu programa pa vam bo DIN59530AD tudi samodejno odprl vrata stroja, da se posoda po koncu programa prevetri in hitreje ohladi.

Naj pomivalni stroj razmišlja namesto vas, vi pa se prepustite stvarem, ki resnično štejejo. Oglejte si vso ponudbo pomivalnih strojev s samodejnim doziranjem.