Beko Blog
Bivanje in dom

Pomivalni stroj, vaš največji zaveznik v kuhinji

Napisal: Tomaž Zajšek - 2. 2. 2015

Danes si kuhinje, ki je srce vsakega doma skoraj ne moremo zamisliti brez pomivalnega stroja. Poleg kuhalne plošče, pečice, kuhinjske nape ali mikrovalovne pečice je pomivalni stroj prav gotovo eden izmed najpomembnejših kuhinjskih aparatov, zato je pomembno, kakšnega si zberemo.

Pomivalni stroji Beko združujejo moderen dizajn, najnovejšo tehnologijo in preprosto uporabo. Ponujajo veliko funkcij, pa tudi pametnih rešitev za učinkovito pomivanje ter so več kot odličen pomočnik pri vaših kuhinjskih opravilih. Izbiramo lahko med prostostoječimi in vgradnimi pomivalnimi stroji med katerimi prednjačijo tisti z nizko porabo energije, tihim delovanjem in najnovejšimi tehnologijami, ki prinašajo preprosto uporabo in visoko učinkovitost.

Cista posoda_blog

Z uporabo pomivalnega stroja Beko bo vaša posoda vedno brezhibno čista in bleščeča

Beko v skladu s svojo zeleno vizijo o delovanju, ki je okolju prijazno, ponuja pomivalne stroje energijskega razreda A+++ -10 %. Tovrstni pomivalni stroji imajo učinkovit sistem sušenja, kot je tehnologija »Effective Drying System«, ki poleg povečane učinkovitosti sušenja omogoča tudi energetsko varčno uporabo in zagotavlja popoln lesk posode, saj ne bo madežev od posušenih vodnih kapljic. Po končanem pomivalnem ciklu se vrata pomivalnega stroja samodejno odprejo, kar omogoči izhlapevanje odvečne pare.

Ker se pri Beku zavedamo, kako pomembna je vsaka vodna kapljica, smo pri pomivalnih strojih razvili način izrabe vode, ki skupaj z dvojnim filtrirnim sistemom omogoča minimalno porabo vode na cikel pranja: samo 6 l vode pri normalnem programu in obenem optimalni higieni ter čistoči. Pri ročnem pomivanju porabite kar do 12-krat več vode, kot pri pomivanju s pomivalnim strojem srednjega razreda. Tako pomivalni stroji Beko porabijo med 6 in 14 litri vode, medtem ko pri ročnem pranju porabimo povprečno kar 126* litrov vode.

* Vrednosti so rezultat raziskave, ki jo je izvedla nemška univerza v Bonu.

DFN71064X30_Hi_res

Pomivalni stroj Beko DFN71064X30 z vgrajenim BLDC motorjem

Večina pomivalnih strojev Beko s pomočjo inovativnega brezkrtačnega motorja (BLDC) uporablja tehnologijo aktivnega pomivanja. Ta izjemna lastnost na spodnjo in zgornjo košaro posreduje različen pritisk vode, kar pomeni, da je posoda v spodnji košari podvržena višjemu pritisku vode, manj umazana posoda v zgornji košari pa nižjemu pritisku. Ta učinkoviti način pomivanja zagotavlja vedno brezhibno čisto posodo, minimalno glasnost delovanja in minimalno porabo energije.

Blesceci_kozarci

Funkcija »SteamGloss« poskrbi za odlično sušenje brez ostankov umazanije

Če želite, da bi se vaši kozarci in ostala posoda vedno bleščeče svetila, lahko izberete sušilni stroj s funkcijo »SteamGloss«, ki s pomočjo pare zagotavlja kar do 30 % boljše rezultate, obenem pa para poskrbi za odlično sušenje brez ostankov umazanije.

Vedeti moramo tudi, da so steklene posode zaradi pogostega umivanja izpostavljene koroziji. Bekova tehnologija za zaščito steklenih izdelkov »Auto GlassShield«, pri izbranih modelih s pomočjo zaznavanja trdote vode in njene stabilizacije na optimalni ravni ščiti stekleno posodo kot ščit. Z uporabo te tehnologije se bo življenjska doba vaših steklenih izdelkov podaljšala kar za 20-krat.

Posebno pozornost pa moramo posvetiti tudi negi samega pomivalnega stroja, kar je pogoj za zagotavljanje optimalnega delovanja. Da bi vam olajšali delo in poskrbeli za popolno nego vašega stroja, so izbrani modeli pomivalnih strojev Beko opremljeni s tehnologijo »EverClean« oziroma s samodejnim sistemom za čiščenje filtra. Le-ta izboljšuje učinkovitost pomivanja posode in ohranja pomivalni stroj v idealnem stanju.

Pomivanje_najmlajsi_2

Z uporabo pametnih rešitev pomivalnih strojev Beko bo vaša posoda vedno brezhibno čista in skrbno negovana, vam pa bo ostalo veliko prostega časa za udobje in razvedrilo.

Da bo vaša posoda resnično popolnoma čista in bleščeča, si preberite nekaj koristnih nasvetov:

Komentarji