Beko Blog
Bivanje in dom

Poskrbite za vaše najdražje

Napisal: Tomaž Zajšek - 15. 4. 2015

Pri Beku dobro poznamo skrbi staršev, katerih otroci trpijo za alergijami, prav tako pa se zavedamo, kakšne težave imajo odrasli alergiki. Strokovnjaki se strinjajo, da lahko uporaba sodobnih naprav bele tehnike pripomore k zmanjševanju tveganja nastanka alergij.

Mother and baby

Beko je v skrbi za vaše in zdravje vaših najbližjih svoj nabor pomivalnih, pralnih in sušilnih strojev opremil s posebnimi funkcijami in programi, ki olajšajo življenje otrok in odraslih alergikov.

Naložba v zdravje je prav gotovo ena izmed najpomembnejših naložb, zato smo vam pripravili nekaj koristnih predlogov, ki vam bodo pomagali do bolj zdravega načina bivanja in boljše kakovosti življenja.

Vas koža srbi, je suha in se poleg tega tudi lušči? Najverjetneje gre za alergično reakcijo, za katero trpi veliko otrok in odraslih. Imunski sistem našega organizma nekatere snovi zaznava kot bacile in v reakciji z zunanjimi pogoji ustvari protisnov Imunoglobulin E (IgE). Organizem alergen, kot so nekatera živila, prah, pralni prašek in cvetni prah prepozna kot zdravju škodljivo snov, zato reagira preobčutljivo ter s tem ustvari dodatna protitelesa. Tako nastane preobčutljivost oziroma alergija.

shutterstock_42521722

Z mislimi na vas in vaše najbližje smo pri Beku razvili program za nego otrok »Baby Protect

Kaj vpliva na nastanek alergij?

Prah
Ljudem, ki imajo alergijo lahko veliko težav povzročajo pršice, ki so v prahu, zato morajo posvečati veliko pozornosti čistoči svojih oblačil in okolja v katerem se gibljejo.

Detergenti in kemične snovi
Alergije lahko povzročajo tudi sestavine v pralnih sredstvih in mehčalcih, pojavijo pa se lahko zaradi neustrezne uporabe pralnih sredstev oz. zaradi njihove čezmerne uporabe. S količino pralnega sredstva ne pretiravajte oziroma jo prilagodite količini vstavljenega perila, stopnji umazanosti in trdoti vode.

Hišni ljubljenčki
Vzrok za alergijoje lahko tudi prisotnost hišnih živali.Ta vrsta alergije je pogosta in velikokrat vpliva na druge alergije. Z uporabo pralnega stroja Beko s programom za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov s perila bodo vaša oblačila skrbno oprana, težave z alergijo pa se bodo zmanjšale.

Tkanine
Alergije lahko povzročajo tudi nekatere tkanine, kot so volnena vlakna in usnjeni izdelki. Za alergike so najbolj primerna oblačila iz bombažne tkanine.

Izdelki Beko s programom za nego otrok
Z mislimi na vas in vaše najbližje smo pri Beku razvili program za nego otrok »Baby Protect«, ki je namenjen zmanjševanju oziroma preprečevanju nastanka alergij. Poleg najmlajših pa smo poskrbeli tudi za vse občutljive osebe, ki imajo specifične potrebe. Naši izbrani modeli pomivalnih, sušilnih in pralnih strojev tako vsebujejo posebno prilagojen program, ki z učinkovitim uničenjem številnih bakterij bistveno olajša življenje alergikov in jim prihrani marsikatero nevšečnost.

Boben-pralni_stroj

Antialergijski program »Baby Protect« zagotavlja izjemne rezultate čiščenja

Higiensko pranje perila
Znano je, da je kar 12 % otrok alergikov. Poseben antialergijski program »Baby Protect« omogoča, da je vaše perilo oprano tako, da je prilagojeno občutljivi koži otrok in ljudem, ki trpijo za alergijami. Program je zasnovan tako, da s pomočjo dodatnega gibanja bobna in izjemno natančnim nadzorom temperature zagotavlja izjemne rezultate čiščenja, temperatura pa je čez celoten ciklus pranja nespremenljiva. Funkcija za dodatno izpiranje omogoča bolj intenzivno izpiranje perila, kar je zelo pomemben dejavnik in pripomore k boljši higieni pranja. Program je zasnovan tako, da uniči povzročitelje alergij oziroma alergene, ki jih lahko najdete v domačem okolje. Sem spadajo pršice, dlake psov in mačk, cvetni in hišni prah, bakterije ter glive. S tem programom je omogočeno tudi odstranjevanje vseh vrst las. Antialergijski program »Baby Protect« je primeren za dojenčke in ljudi z občutljivo kožo, za učinkovito odstranjevanje alergenov pa je prejel celo certifikat Britanskega združenja za alergije.

Baby bottle

Program za zaščito otrok zagotavlja 99,99-odstotno higieno

Uničevanje bakterij
Pri pomivalnih strojih Beko, ki so opremljeni s programom »Baby Protect« smo intenzivni cikel pomivanja združili z izpiranjem z zelo vročo vodo. Tako bodo vaša posoda, pribor in otroške steklenice popolnoma higienično čiste. Program za zaščito otrok je certificiran s strani LGA in zagotavlja 99,99-odstotno higieno. Poleg tega so nekateri izbrani modeli opremljeni s funkcijo »Steam Gloss«, ki s pomočjo pare poleg učinkovitega odstranjevanja nečistoče poskrbi tudi za dodatno dezinficiranje posode.

Skrb za tkanine
Z uporabo sušilnega stroja Beko s programom »Baby Protect«, vam bodo prihranjene številne nevšečnosti, vaše perilo pa bo skrbno in higiensko posušeno. Zahvaljujoč senzorjem za prilagoditev temperature in vlažnosti, ta posebni program natančno nadzoruje pogoje v pomivalnem stroju in izbere optimalno nastavitev za sušenje otroških oblačil.

PET hair removal

S programom za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov se bodo težave z alergijo zmanjšale

 

Program za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov s perila
Beko je razvil tudi odlično rešitev za vse ljubitelje hišnih ljubljenčkov. Ta funkcija med pranjem s perila odstrani vse dlake hišnih ljubljenčkov. Po vklopu funkcije vaš pralni stroj običajnemu pranju doda predpranje in dodatne cikle izpiranja. Zahvaljujoč tej inovativni rešitvi boste s svojega perila učinkovito odstranili dlake hišnih ljubljenčkov in tako odpravili oziroma zmanjšali eno izmed poglavitnih težav ljudi, ki so občutljivi na živalsko dlako.

Allergy_2

Certifikat Britanskega združenja za alergije

Z uporabo izdelkov Beko, ki so namenjeni skrbi in negi otrok ter alergikov, ne boste le izboljšali kakovosti svojega življenja, temveč boste poskrbeli tudi za svoje najbližje in jim zagotovili popolno nego in higieno ter s tem zmanjšali vplive okolja na zdravje in dobro počutje.

 

Komentarji