Beko Blog
Nasveti

Postanite pravi kuharski šef v svoji kuhinji – specite dve različni jedi hkrati.

Napisal: Tomaž Zajšek - 2. 7. 2017

Kuhanje že od nekdaj velja za umetnost priprave hrane, kuharske tehnike in sestavine pa se po svetu med seboj lahko zelo razlikujejo. Priprava hrane doma prinaša udobje, kljub temu pa za pripravo okusnih in zdravih obrokov potrebujemo nekaj predhodnega znanja in veščin.

Vsekakor pa nam pri ustvarjanju pravih kuharskih mojstrovin ob strani stojijo sodobni gospodinjski pripomočki, ki močno olajšajo pripravo jedi, poleg tega pa omogočajo sodoben pristop do kuhanja. Do zdaj so jih povečini uporabljali le profesionalni kuharji, tehnološko pametne in inovativne rešitve gospodinjskih aparatov Beko pa skrivnosti vrhunskih kuharjev prinašajo naravnost v vašo kuhinjo.

Split_3

Pri pripravi kosila ali večerje se pogosto poleg bitke s časom ukvarjamo z vrstnim redom priprave jedi, še posebej, kadar želimo pripraviti več jedi, ki jih moramo speci v pečici. Takšen pristop zahteva skrbno načrtovanje in veliko mero potrpežljivosti. Da bi vam olajšali delo in skrajšali čas priprave jedi, smo pri Beku razvili največjo deljivo prostorsko pečico na trgu, ki zadovolji še tako zahtevne kuharske navdušence.

Vgradna pečica Beko BVM35500XPS Split & Cook prinaša popolno svobodo peke, saj veliko 80-litrsko prostornino po želji lahko razdelimo na dva notranja dela, kar pomeni, da hkrati lahko pečemo dve različni jedi, pri čemer lahko vsakemu delu posebej nastavimo svojo temperaturo in čas pečenja. Pečica vsebuje dva ločena ventilatorja in grelnika, ki ju ločimo s pregrado, ki je preprosto odstranljiva. Spodnji del pečice s prostornino 44 litrov je namenjen peki pečenk, rib, kolačev, tort in suflejev, medtem ko je zgornji, 33 litrski del primeren za pripravo pice, pogače in gratiniranih jedi. Vsakemu delu posebej lahko nastavimo svojo temperaturo z medsebojno temperaturno razliko do 80 °C, pri tem pa ne prihaja do mešanja okusov in vonjav, kar omogoča sočasno peko glavne jedi in poobedka.

BVM35500XPS_clanek-split-cook

Vgradna pečica Beko BVM35500XPS Split & Cook

Pečica se ponaša tudi z 80 samodejnimi programi, ki določijo najbolj primerno temperaturo in čas pečenja. Pečica med številnimi recepti ponuja slane in sladke jedi, kot so pečen puran, postrv, crème brulée, čokoladni kolač, biskvit ter ostale dobrote, s svojo veliko prostornino in šestimi nivoji peke pa ponuja neverjetno prilagodljivost, kar omogoča hkratno in popolnoma samostojno peko vseh vaših najljubših slaščic.

Prepustite svoji pečici kontrolo nad peko in brez truda dosezite popolne rezultate. Postanite pravi kuharski šef v svoji kuhinji! Pa dober tek.

Oglejte si še dva recepta jedi, ki jih običajno ne bi pekli skupaj. Pečica Split & Cook, pa omogoča, da se vonjave v pečice ne bodo mešale, s čimer boste hkrati pripravili dve čudoviti slastni jedi.

 

 

Recepti iz članka:

Komentarji