Beko Blog
Bivanje in dom

Prednost višjega hladilnika

Napisal: zeko - 1. 8. 2019

Ste tudi vi med tistimi, ki jih obide slaba volja vedno, ko odprete hladilnik? Na pult odlagate vse možne posodice in živila, da pridete do tistega kozarca marmelade v ozadju. Spustite iz hladilnika precej hladnega zraka, preden uredite polico tako, da vanjo položite še tisto posodico za jutrišnje kosilo?

Hladilniki so najbolj nepogrešljiv aparat v vsakem gospodinjstvu. Lahko se strinjamo, da brez njega res ne moremo shajati več kot dan ali dva. Pozimi ne opazimo tako zelo, kako majhen hladilnik imamo, ker lahko malce “pogoljufamo” s hlajenjem na balkonu ali okenski polici, a poleti nas slaba volja ob majhnosti našega hladilnika vedno sreča ob nepravem času.

Največkrat zmanjka prostora prav za najslajše jedi.

Standardni prostostoječi hladilniki z zamrzovalnikom se največkrat nahajajo v višini 185 cm in imajo standardno tri police za odlaganje in dodaten predal za sadje in zelenjavo, boljši imajo tudi predal za mesne in mlečne izdelke. Tri police poleti zelo hitro zapolnimo z vsemi dobrotami, za katere ne želimo, da bi se pokvarile, pridobile plesen ali enostavno zato, da obdržijo svojo svežino. Predvsem večje družine lahko potrdijo, da je en običajen 60 cm širok hladilnik velikokrat premajhen za vse dobrote.

Prenatrpan hladilnik pomeni večjo porabo energije in slabše hlajenje, saj pomanjkanje prostora v hladilniku pomeni tudi slabši pretok hladnega zraka med vsemi živili in posledično slabše rezultate hlajenja živil – to pa seveda vpliva tudi na življenjsko dobo vaših živil. Prav tako daljše dobe odrtih vrat hladilnika, medtem ko prerazporejate živila in delate prostor, vplivajo na nihanje temperature v hladilniku in vplivajo na hitrejše nastajanje plesni na mlečnih izdelkih in občutljivih živilih.

Vam je znano?

Pri Beku, smo svojo linijo prostostoječih hladilnikov obogatili z veliko izbiro visokih hladilnikov, ki pri svoji standardni širini 60 cm dosegajo kar 203 centimetre višine, kar v praksi pomeni, da s tem pridobite dodatno polico v vašem hladilniku, ne da bi morali karkoli prilagoditi v postavitvi vaše kuhinje.

Trije dobri razlogi, zakaj ob menjavi starega hladilnika namestite višjega:

  1. Dodatna (četrta) polica zagotavlja več prostora.
  2. Shranite lahko tudi velike posode z vnaprej pripravljenimi jedmi.
  3. Organiziran hladilnik, kjer ima vsaka polica svojo skupino živil.
  4. Učinkovito hlajenje vseh živil in zato njihova daljša življenjska doba.
  5. S praktičnim nosilcem za steklenice v hladilniku Beko pa pridobite še več prostora za živila.

 

 

Vsi visoki hladilniki Beko se ponašajo z vrhunsko tehnologijo hlajenja NeoFrost, ki poleg 2x hitrejšega hlajenja, dolgotrajne svežine in preprečevanja mešanja vonjav in okusov, poskrbi tudi za varčno porabo – tako hladilniki v energijskem razredu A+++ na letni porabijo tudi le za 10 €* električne energije (*glede na povprečno ceno električne energije v Sloveniji).

Ob menjavi hladilnika vedno razmišljajte o tem, koliko prostora za vsa ohlajena živila in pijačo boste potrebovali poleti, saj bo takrat kapaciteta vašega hladilnika zares optimalna. Vi pa se nikoli ne boste morali več vprašati, ali ohladiti pijačo ali torto s smetano za piknik – lahko boste ohladili oboje.