Beko Blog
Bivanje in dom

Prednosti sušilnega stroja s toplotno črpalko

Napisal: Tomaž Zajšek - 6. 11. 2015

Ste se kdaj vprašali, katere prednosti prinaša tehnologija toplotne črpalke? Beko ima v svoji ponudbi širok izbor pametnih sušilnih strojev, ki vsebujejo to izjemno tehnologijo, ki v skrbi za okolje poleg učinkovitega delovanja prinaša tudi velik prihranek energije.

Sušenje perila v stanovanju je lahko neprijetno in zamudno, še posebej v velikih gospodinjstvih. Najnovejše raziskave so razkrile, da je lahko tudi zdravju škodljivo in predstavlja nevarnost za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam, senenemu nahodu in astmi. Zaradi povečane ravni vlage v stanovanju se tako poveča tudi možnost za razvoj plesni in pršic, ki so v veliki meri glavni povzročitelji alergij, poleg tega pa se sveže oprano perilo lahko hitro navzame neprijetnih vonjav. Za tiste, ki živijo v majhnih mestnih stanovanjih brez zunanjega prostora, lahko sušenje perila predstavlja težavo ob sušenju večje količine perila.

Toplotna_2

Sušenje perila v stanovanju je lahko zdravju škodljivo

Sušenje na prostem sicer zdravju ni škodljivo, perilo pa je izpostavljeno različnim vremenskim vplivom, kot so močni sončni žarki, veter in umazanija. Ti dejavniki negativno vplivajo na obstojnost perila, poleg tega pa se je treba prilagajati tudi vremenskim razmeram in letnim časom.

Zakaj izbrati sušilni stroj s toplotno črpalko

Sušilni stroji Beko s toplotno črpalko so energijsko učinkoviti in prihranijo kar do 50 % energije. Toplotna črpalka zagotavlja nežno sušenje perila, saj temperatura sušilnega zraka ne presega 50 °C, kar zagotavlja popolno nego in boljšo zaščito vašega perila.

TCSušilni stroj pri sušenju uporablja topel zrak, ki absorbira vlago iz oblačil, ta pa se s pomočjo uparjalnika utekočini in shrani v posebnem rezervoarju. Preostali zrak se ponovno segreje in posreduje v boben ter nadaljuje s sušenjem perila.

Zahvaljujoč toplotni črpalki in zaprtemu krožnemu sistemu pametni sušilni stroji Beko s tehnologijo Dry&Safe zmanjšujejo toplotne izgube in zmanjšajo porabo energije v fazi ogrevanja. Zrak za sušenje se tako hitreje segreje, obstoječa toplota pa se znova uporabi, kar zagotavlja majhno porabo energije in nizke stroške.

Toplotna_3

S pomočjo sušilnega stroja Beko bo vaše perilo vedno skrbno negovano

Z nakupom sušilnega stroja Beko s toplotno črpalko bo sušenje perila postalo prijetno opravilo, vaša oblačila pa bodo vedno skrbno negovana. S tem boste izdatno poskrbeli tudi za ohranjanje narave, kar je ena izmed glavnih vizij zelenega koncepta Beko.

Komentarji