Beko Blog
Bivanje in dom

Samočistilni program v pralnem stroju

Napisal: manager - 16. 9. 2019

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste se vrnili z dopusta in naenkrat opazili, da imajo vaše oprano perilo še vedno nek neprijeten vonj, ki prihaja iz pralnega stroja. Beko ima v svojih pralnih strojih rešitev tudi za to.

Neprijeten vonj, ki se širi iz pralnega stroja in se lahko prenese tudi na oprano perilo je posledica plesni in bakterij v pralnem stroju, ki nastajajo zaradi vlage in usedlin detergenta, ki se nabira v pralnem stroju. Vlaga ostaja v pralnem stroju največkrat zato, ker po končnem ciklu pustite predolgo perilo v stroju ali pa če zapirate vrata pralnega stroja, namesto da bi pustili, da se boben posuši. Tudi tekoči detergenti pripomorejo k širjenju neprijetnega vonja, saj se zaradi slabšega raztapljanja z vodo nabirajo na stenah bobna in cevi, ter zato ponujajo ugodno okolje za rast bakterij, ki širijo neprijeten vonj.

Beko je v svoje pralne stroje tako namestil samočistilni program DrumClean in DrumClean+, ki ob redni uporabi (priporočamo vsaj vsake 3 mesece oz. na 40 pranj) učinkovito odstrani ostanke detergenta in ostalih usedlin v bobnu.

Program samočiščenja bobna DrumClean lahko zaženete samo pri praznem bobnu, pri čemer pri temperaturi 70°C optimalna količina vode v kombinaciji z visokimi obrati centrifuge omogoči optimalno čiščenje bobna brez agresivnih čistil.

Program DrumClean+ v nekaterih modelih pralnih strojev omogoča souporabo dodatnih inovativnih tehnologij, kot je na primer AirTherapy, s pomočjo katere se boben po koncu cikla še dodatno posuši s pomočjo toplega zraka, ki zaokroži po bobnu na koncu samočistilnega programa in dodatno posuši boben.

Vsake toliko časa (vsak 3x na leto) pa priporočamo globinsko čiščenje vašega pralnega stroja, da bo kar najdlje deloval tako, kot mora.

Vaš stroj bo optimalno opral vaše perilo, le če bo tudi sam zares čist! Na srečo je tu samočistilni program DrumClean!