Beko Blog
Bivanje in dom

Shranite svojo vinsko zbirko kar v svojem hladilniku

Napisal: Tomaž Zajšek - 16. 11. 2017

Vino. Nekoč pijača bogov, danes pa se ga poslužujemo ob različnih praznovanjih in vseh veselih priložnostih. Industrijski in ljubiteljski pridelovalci vlagajo veliko truda in ljubezni v ohranjanje kakovosti okusa. Pa vi? Ga ob nakupu ustrezno shranite?

Ni pomembno, ali ste ljubitelj žlahtne vinske kapljice in imate obsežno vinsko zbirko svojih najljubših izbranih vin, ali običajen uporabnik, ki svoje prijatelje pogostokrat povabi na okusno večerjo, vam svetujem, da vino shranjujete na zanj primeren način.

Velika večina uporabnikov vino shranjuje kar v običajnem hladilniku. Toda v resnici bi to morala biti zadnja možnost, če želite vino shranjevati ob primerni in stalni temperaturi. Glavni razlog, da vina ni priporočljivo shranjevati v hladilniku se skriva v neposredni bližini hrane. Vonjave lahko škodljivo vplivajo na okus vina, četudi je to zaprto s plutastim zamaškom. Ker so hladilniki namenjeni ohranjanju vlažnosti se zamašek iz plute lahko skrči, v tem primeru pa se vonj shranjenih živil prenese na vino in spremeni njegov okus. Poleg tega je temperatura v hladilniku pogostokrat prenizka, vsebuje pa tudi premalo vlage, ki bi za shranjevanje vina morali biti med 30 in 40 %, običajni hladilniki pa imajo stopnjo vlažnosti 10 % ali manj.Torej. Če želite hraniti svojo izbrano vinsko zbirko v idealnih pogojih, vam svetujem nakup vinske vitrine, zaradi njegove praktične uporabe pa še raje nakup ameriškega hladilnika z vinsko vitrino.

Štirivratni ameriški hladilnik Beko GN1416220CX me je popolnoma navdušil, saj poleg vrhunskih tehnologij hlajenja vsebuje tudi vinsko vitrino, s pomočjo katere lahko shranimo kar 28 steklenic vina hkrati. Temperaturo lahko poljubno nastavljamo, in sicer je njen razpon med 5 in 20 °C, LED osvetlitev notranjosti pa pričara ambientalno vzdušje na veličastno zbirko izbranih vin. Kakovostno steklo na vratih vinske vitrine poskrbi za odboj UV žarkov, za ohranjanje arome vina pa skrbi filter proti neprijetnim vonjavam.

Od zdaj naprej boste vaše večerne pogostitve lahko popestrili z vrhunskim izborom vin, ki bo s svojim prvinskim okusom in aroma zagotovo navdušil vaše goste.

Pa na zdravje!

Preverite tudi ostale uporabne funkcije hladilnikov Beko in izberite svojega!

Komentarji