Beko Blog
Bivanje in dom

Skrivnost hrustljave pice

Napisal: Darja Medič - 6. 3. 2019

Pica ali pizza, kot vam je ljubše, je jed, na katero največkrat pomislimo, ko smo lačni in v naglici. Zakaj je ne bi na hitro naredili kar doma?

Ko pomislimo na pico, se nam najprej v mislih prikaže krušna peč, v kateri se preliva rumena svetloba ognja in iz katere se širi omamni vonj po sveže pečenem kruhu in začimbah.

V sodobnem gospodinjstvu si žal ne moremo pričarati krušne peči, a se ji lahko s sodobnimi tehnologijami v pečicah Beko kar najbolj približamo.

Skrivnost dobre pice je v hrustljavi skorjici, nežno stopljenem siru in ohranjenih aromah, ki jih ustvarjajo začimbe in sestavine na pici. Vse to pa lahko dosežemo, če pico spečemo hitro in pri visoki temperaturi.

Da bi vam olajšali delo in čas priprave, smo izbrano vgradno pečico Beko BIM25400XPS  opremili z inovativnim programom za peko pice »PizzaPro«, ki doseže visoko temperaturo – 310 °C. S tem izjemnim programom boste lahko v udobju svojega doma sproščeno in brezskrbno uživali v pripravi okusne domače pice in to v le dobrih petih minutah.

Pečico BIM25400XPS nastavite na program PizzaPro, pri katerem se pečica segreje na 310°C, med segrevanjem pripravite pico po svojem okusu, jo položite na priložen kamen za peko pice in čez dobrih 5 minut bo pica hrustljavo zapečena, sestavine pa ravno prav toplotno obdelane za pravo eksplozijo okusov.

Priložen kamen je narejen iz naravnega kamna, ki izjemno dobro absorbira toploto in jo odda nazaj, ko nanjo položite testo za pico. Zaradi tega, se pizza speče hitreje in ustvari efekt krhke skorjice, ki je pravzaprav skoraj najpomembnejši adut dobre pizze.

Peka pizze bo hitra, zabavna in okusna izkušnja za celotno družino, ko si bo lahko v času za kosilo prav vsak član lahko pripravil svojo kombinacijo dodatkov na pici.

Prepustite se neskončnim kombinacijam in domišljiji pustite prosto pot, če pa vam zmanjka idej si zanimive recepte in namige lahko ogledate tukaj.

Pripravili pa smo vam tudi okusen recept za pripravo katalonske pice. Pa dober tek!