Beko Blog
Nasveti

Skrivnost tradicionalne božične večerje

Napisal: Tinkara Kern - 15. 12. 2020

Božič že čaka pred vrati in vsi močno upamo, da bo letos prav tako magičen kot leta poprej. Da tudi sami pripomoremo k čarobnem božičnem vzdušju, pa se lahko odločimo za pripravo tradicionalnih božičnih specialitet, ki bodo našo praznično mizo obdale s pravo radostjo in toplino. Pri Beko smo se odločili, da vam ob tem pomagamo, kolikor le lahko. Za vas smo pripravili nadvse izvrsten recept za pečenega purana, ki se ga lahko lotite vsi, pripravljeni na nov kuharski izziv!

Ob pečenem puranu se odlično podajo različne priloge, kot so v pečici pečen krompir, mlinci ali pečeno kislo zelje, seveda pa tudi različne omake, kot na primer smetanov hren. Zraven torej postrezite prilogo, ki vam najbolj diši, in pričnite s kulinaričnim eksperimentiranjem! Vselej si zapomnite, da je najpomembnejša ljubezen, ki jo vložite v pripravljanje hrane, končni rezultat dela pa bo z vsako ponovitvijo le vedno boljši in boljši.

Pečenka puran božič pečica Beko

Popolno zapečena skorja in sočna sredica je z lahkoto dosegljiva ob uporabi novodobne pečice Beko.

Pri pripravi tradicionalne božične večerje vam izjemno pomoč nudijo inovativne tehnologije Beko, s katerimi se lahko pohvalijo naše sodobne pečice. Ena teh tehnologij je CombiSteam, ki zagotavlja ohranjanje prvotnih hranilnih snovi v hrani – ob običajni peki se te namreč po večini razgubijo. Poleg tega pa skrbi tudi za okusnost vaših specialitet, saj zaradi nje meso ostane sočno in rahlo, zelenjavna priloga pa sveža in hrustljava.

Preverite ponudbo!

Po popolni božični večerji se vedno priležejo tudi domači cimetovi zavitki ali čokoladni piškoti. Na tem mestu vam bo izjemno prav prišla tehnologija Split & Cook, s katero lahko glavno jed in sladico pečete kar hkrati. Najboljše pri tem je dejstvo, da se vonjave med seboj ne bodo mešale, prav tako pa lahko za vsako specialiteto posebej nastavite njej ustrezno temperaturo peke. Lahko bi rekli, da Beko pečica predstavlja kar dve pečici v enem!

Vgradna pečica Beko in tehnologija Split & Cook

Z Beko tehnologijo Split & Cook je sočasna peka glavne jedi in sladice nova fantastična realnost.

Split & Cook v pečici BVM35400XPS