Beko Blog
Bivanje in dom

Kaj je tehnologija “Freezer Guard” in zakaj jo imajo zamrzovalne omare Beko?

Napisal: Tomaž Zajšek - 24. 11. 2015

Ne pustite, da temperature pod ničlo vplivajo na vaše shranjevanje zamrznjenih živil. Izberite zamrzovalno omaro Beko s posebno tehnologijo »Freezer Guard«.

Kaj je tehnologija »Freezer Guard«?

Ali ste vedeli, da nekatere zamrzovalne omare v okolju pod 0 °C prenehajo delovati? Tehnologija »Freezer Guard« zagotavlja, da bo vaš zamrzovalnik brezhibno deloval tudi pri temperaturah vse do -15 °C.

Polar_bear_1

Zakaj bi zamrzovalno omaro sploh želeli izpostavljati nizkim temperaturam?

Morda imate v kuhinji ali shrambi omejen prostor in je postavitev zamrzovalne omare poleg hladilnika v kuhinji neizvedljiva. Večja gospodinjstva posledično potrebujejo večjo kapaciteto, še posebej, kadar se pripravlja ozimnica domačih dobrot, ki je sestavljena iz zamrznjenega mesa, rib, sadja in zelenjave.

Freezer-guard_ikonaČe imate namen svojo zamrzovalno napravo namestiti v garaži, zimskem vrtu, zastekljenem balkonu, gospodarskem poslopju, ki je izpostavljeno nizkim temperaturam ali povsod tam, kjer temperature lahko padejo pod ledišče, je izbira izbranih modelov zamrzovalnih omar odlična rešitev.

Kaj se zgodi z zamrzovalnikom pri temperaturah pod ničlo?

Običajnih zamrzovalnih omar največkrat ne smemo izpostavljati nizkim temperaturam, saj v tem primeru ne bodo delovale pravilno, pri čemer je najbolj izpostavljen del kompresor, lahko pa pride tudi do različnih ostalih okvar, zaradi katerih boste prisiljeni zavreči svoja zamrznjena živila.

FReezer guard - blog-1Če zunanja temperatura pade pod določeno raven, termostat to zazna in lahko izključi kompresor, kar pomeni, da se zamrzovalna omara začne odtajevati, s tem pa tudi zamrznjena živila. Ko se zunanja temperatura ponovno segreje, termostat požene kompresor, pri čemer pa se ponovno začne proces zamrzovanja. To v praksi pomeni, da boste morali živila zavreči, saj je priporočljivo, da odtajanih živil nikdar ponovno ne zamrznemo.

Kako lahko tudi sami poskrbimo za daljšo življenjsko dobo svoje zamrzovalne omare?

Prvi in osnovni korak je primerno vzdrževanje, v kar spada predvsem pravilno zamrzovanje živil, ustrezna higiena v notranjem in vzdrževanje čistoče zunanjega dela zamrzovalne omare. S pomočjo sesalnika ali krtače vsaj dvakrat letno na kondenzacijskih tuljavah odstranite prah in nabrano umazanijo. Če so tuljave zamašene s prahom se kondenzator bori za učinkovito sproščanje toplote, posledično pa se to pozna na prizadevanju kompresorja, ki se trudi dosegati enak učinek hlajenja, kar lahko pripelje do krajše življenjske dobe zamrzovalne omare.

S tehnologijo »Freezer Guard« bo shranjevanje vaših zamrznjenih živil postalo popolnoma preprosto, saj vam količine zamrznjenih živil ne bo več potrebno prilagajati omejenemu kuhinjskemu prostoru, vaša ozimnica pa bo tako lahko vsebovala vsa vaša najljubša živila.

Komentarji