Beko Blog
Nasveti

Tehnologija Multizone – velik hladilnik ali zamrzovalnik, kot vam je drago

Napisal: Darja Medič - 25. 5. 2017

Veliki hladilniki so izjemna pridobitev vsakega gospodinjstva, predvsem velikih družin. Imajo marsikatero vrhunsko tehnologijo, ki nam olajša vsakdanje bivanje, a le najboljši hladilniki se prilagajajo sezonam in našim željam!

Spoznajte vrhunsko tehnologijo Multizone, ki jo bodo cenili vsi, ki svoja živila skrbno sezonsko izkoriščate in si s tem zagotavljate najbolj kvalitetne sestavine za svoje obroke skozi vse leto.

FV Cooling_Multizone_210x297mmHladilni in zamrzovalni del v hladilnikih sta vedno dva ločena predala in njuno kapaciteto določi proizvajalec. A kaj, če bi del hladilnika lahko sami prilagodili glede na svoje potrebe? Ravno to vam omogoča tehnologija Multizone, ki vam v enem predalu hladilnika omogoča nastavitev poljubnega razpona predala na temperaturo med –24 in +10 °C, kar pomeni, da lahko glede na svoje želje in potrebe povečate velikost hladilnika ali zamrzovalnika oz. prilagodite temperaturo predala v širokem razponu glede na svoje potrebe. 

17_Beko_POS_komora_Multizone-0110°C – idealna temperatura za živila, ki zahtevajo hladno, a ne premrzlo temperaturo shranjevanja

8° do 2°C – idealna temperatura za sveža in presna živila

0°C – idealna temperatura za shranjevanje delikatesnih izdelkov in za ohlajanje pijač

-6°C – temperatura za kratkotrajno zamrzovanje mesnih izdelkov do 2 tednov

-18° do -24°C – temperatura, primerna za zamrzovanje

S to tehnologijo lahko poleti recimo povečate kapaciteto hladilnika, saj potrebujete več prostora za ohranjanje svežine in hranilnih svežih sestavin, ki so predvsem poleti na naših krožnikih in zaradi vročine hitreje zorijo in propadejo. Prav tako je poleti večja potreba po hlajenju pijač in shranjevanju že pripravljenih obrokov v hladilniku, zato vam dodaten hladilni prostor včasih pride zelo prav. Predvsem pa bodo znali ceniti dodatno kapaciteto hladilnega dela ponosni lastniki vrtov, ki bodo v tako lahko upočasnili proces zorenja in staranja svojih pridelkov.

Beko-2016-Digital-MultiZone--Website-visual-Jpg-Cooling--Preview--MasterV jesenskih in zimskih dneh lahko hladilni del spremenite v zamrzovalnega in si naredite prostor za svojo ozimnico – le nekaj dobrih receptov svojih babic potrebujete in svoje vrtnine koristno shranite za zimske dni in v njih uživate tudi dolgo po tem, ko je njihova sezonskost že mimo.

Če redno nakupujete sveža živila, ob prihodu domov pa dolgo časa razmišljate, kako boste živila primerno shranili, je predal MultiZone kot nalašč za vas. Poleti hladilnik, pozimi zamrzovalnik – ali kot je vam bolj priročno.