Beko Blog
Bivanje in dom

Varna namestitev globokega sušilnega stroja na manj globok pralni stroj

Napisal: Tomaž Zajšek - 5. 10. 2018

Prišla je jesen in z njo veliko stvari, ki jih ne moremo več opravljati tako, kot v poletnih mesecih. Ena izmed njih je zagotovo tudi sušenje perila na prostem, zato se v tem letnem času veliko ljudi odloči za nakup sušilnega stroja, ki ob sodobnem življenjskem tempu mladih družin v gospodinjstvo prinaša veliko prednosti.

Velikokrat pa se namreč zgodi, da se pred nakupom sušilnega stroja ali katerekoli druge naprave, ne pozanimamo dovolj natančno, kaj vse moramo ob nakupu vedeti. Poleg vseh lastnosti in funkcij, ki naj bi jih imel vaš novi in napredni sušilni stroj, pa je koristno vedeti, kam ga bomo po nakupu namestili. Zaradi prostorske stiske se večina uporabnikov odloči, da ga bo postavila kar na svoj že obstoječi pralni stroj, kar je iz praktičnega vidika seveda zelo priročno. Oprano perilo se iz pralnega stroja tako samo prestavi »nadstropje višje«, sam prostor pa je na ta način izvrstno izkoriščen.

O lastnostih, prednostih in funkcijah sušilnih strojev Beko smo veliko povedali že v prejšnjih prispevkih, nikoli pa še nismo predstavili nekaterih dejstev o namestitvi sušilnega na pralni stroj. Vse skupaj je sicer sila preprosto, postopki pa so popolnoma utečeni. Vedeti je treba le, da so sušilni stroji po svoji zasnovi lahko veliko globlji v primerjavi s pralnimi stroji. S tega vidika v našo redakcijo prejmemo veliko vprašanj uporabnikov, ki so kupili sušilni stroj, zdaj pa ne najdejo rešitve, saj je obstoječi pralni stroj precej manj globok, kar običajno lahko predstavlja določeno težavo pri namestitvi.

Proizvajalec pa ima izjemno rešitev v obliki posebnega vmesnega člena, za katerega jamči, da je varen. Vmesni člen se namesti na pralni stroj, na katerega postavimo in pritrdimo sušilni stroj. Takšna namestitev ni zgolj koristna, temveč je obvezna z vidika varnosti, saj preprečuje padec in s tem razbitje ter morebitne poškodbe članov gospodinjstva.

Vmesnih členov je glede na razpon globin pralnih in sušilnih strojev veliko, zato je pred nakupom sušilnega stroja koristno izmeriti globino pralnega stroja in s pomočjo prodajnega svetovalca poiskati primeren sušilen stroj:

 

Zdaj, ko smo vam predstavili prostorsko rešitev ob namestitvi sušilnega na pralni stroj, si lahko izberete pravega zase, za ostalo bo poskrbel Beko.

Komentarji