Beko Blog
Bivanje in dom

Vlažilnik zraka Beko – ogrevajmo brez izsuševanja!

Napisal: Tinkara Kern - 8. 10. 2020

Ozračje se občutno ohlaja in iz dimnikov se že vijejo prvi oblaki dima. Ogrevanje pa poleg toplote v zraku ustvarja tudi izsušenost, ki je za naše zdravje lahko škodljiva. To postane problem predvsem zato, ker v hladnejših mesecih večji del časa preživljamo ravno v notranjih prostorih svojih domov in postanemo še toliko bolj izpostavljeni vplivom neustreznih bivalnih razmer. Poskrbimo za zdrave bivalne razmere z vlažilnikom zraka Beko, ki skrbi za uravnavanje vlage in suhosti zraka na način, da ustvarja popolno razmerje med njima.

Vlažilnik zraka ATH8130
par zre skozi okno v sončni sobi

Z vlažilnikom zraka Beko bo razmerje med vlago in suhostjo zraka v vašem domu popolno.

Pozimi se pogosto opozarja, da prekomerno ogrevanje notranjih bivalnih prostorov neugodno vpliva na naše telo in da naj sobna temperatura ne bi presegala 22 stopinj Celzija. Redko kdaj pa beseda teče o nevarnosti izsušenega zraka, ki zvesto spremlja naše ogrevanje. Prav tako kot za temperaturo tudi za razmerje med suhostjo in vlažnostjo zraka v notranjih prostorih veljajo priporočila, ki se jih moramo držati, če želimo sebe in svojo družino zavarovati pred škodljivimi učinki prekomerne izsušenosti ali vlažnosti ozračja. Priporočljiva stopnja vlage v prostoru je med 45 in 70 %, če prekomerno odstopa od teh meja pa na človeško telo prične vplivati škodljivo. Posledice prekomerno suhega zraka v bivalnih prostorih se na naših telesih najpogosteje izražajo v obliki izsušitve kože, oči in sluznice dihal, pogosta pa so tudi vnetja sinusov, oteženo dihanje pri astmatikih in poslabšanje različnih alergijskih stanj. Nenazadnje je suh zrak bolj gostoljuben tudi za viruse, ki se po njem hitreje širijo in lažje postanejo stabilnejši.* *Podatki izvzeti iz vzgojno-izobraževalne revije ABC zdravja.

Nad vlažnostjo zraka je zato v naših domovih priporočljivo konstantno voditi nadzor in jo po potrebi uravnavati, da ostaja v ustreznih mejah. Pri tem si lahko izvrstno pomagamo z vlažilniki zraka Beko, kot je na primer vlažilnik zraka ATH8130. Naši vlažilniki imajo namreč poleg osnovne funkcije vlaženja zraka in s tem zviševanja njegove kvalitete, tudi druge izjemne funkcije. Poglejmo si jih v nadaljevanju.

Beko vlažilnik zraka pametni merilec vlažnosti

Pametni merilec vlažnosti za nenehni nadzor nad deležem vlage

Pametni senzor za vlažnost

V kolikor želimo vlažnost zraka v naših domovih ustrezno uravnavati, je sprva potrebno, da vzpostavimo sistem konstantnega merjenja deleža vlažnosti v zraku. To nam na enostaven in transparenten način dopušča vlažilnik zraka Beko, ki na sprednjem zaslonu ves čas izračunava in prikazuje procentualno vrednost vlažnosti v prostoru. Če vlažnost pade pod 45%, vlažilnik zraka Beko avtomatsko preklopi na standardni način vlaženja ter doda toplotno vlaženje, če preseže 70%, pa se naprava vrne v stanje mirovanja.

Vlažilnik zraka funkcija E-Vapour

Funkcija E-Vapour za razporeditev vlage po prostoru

 

Funkcija E-Vapour

Vlažilniki zraka Beko so naprave manjšega obsega in tako morda lahko na prvi pogled vzbudijo dvom o svoji učinkovitosti in zmožnosti vlaženja večjih bivalnih prostorov. Vendar pa se lahko pohvalimo, da zahvaljujoč njihovi inovativni zasnovi vsebujejo izjemno moč, ki je kos tudi prostornejšim domovom. Vgrajeno imajo namreč funkcijo E-Vapour, ki zrak filtrira skozi strukturo satja, ta pa poustvarja naravni učinek izhlapevanja in tako omogoča enotno razporeditev vlage po prostoru.

 

Vlažilnik zraka Beko Sistem dvojne filtracije

Sistem dvojne filtracije za čistočo zraka

Sistem dvojne filtracije

Na začetku smo omenili, da vlažilniki zraka Beko niso namenjeni zgolj vlaženju zraka bivalnih prostorov, temveč uporabnikom omogočajo še mnogo več. Ena temeljnih dodanih vrednosti je tudi sistem dvojne filtracije, ki poskrbi, da se zrak poleg vlaženja tudi osvežuje. Naše zdravje in dobro počutje sta namreč odvisna poleg ustrezne vlažnosti tudi od svežine in čistoče zraka, ki ga vdihavamo. Delovanje sistema dvojne filtracije omogočata posebna membrana in antibakterijski mehanizem, ki se nahajata v vlažilnikih zraka Beko. Membrana filtrira uparjeno vodo, antibakterijski mehanizem pa v procesu izhlapevanja s pomočjo majhnih kroglic v filtru odstranjuje škodljive mikroorganizme.

 

Vlažilnik zraka Beko tehnologija Anti-Spot

Tehnologija Anti-Spot za boj proti vodnem kamnu

Tehnologija Anti-Spot

Vsako gospodinjstvo se srečuje s problemom vodnega kamna, saj se ta zlahka začne nabirati povsod, kjer imamo opravka z vodo. Za svoje delovanje vodo potrebujejo tudi vlažilniki zraka Beko, vendar pa smo s tehnologijo Anti-Spot poskrbeli, da se vodni kamen na napravi in ob njej ne bo nabiral. Tehnologija Anti-Spot z ustvarjanjem izredno majhnih delcev vode preprečuje, da bi se nanje nalagali mineralni drobci, ki pa so glavni povzročitelji madežev vodnega kamna. Mineralne snovi se s pomočjo filtra zadržujejo v rezervoarju za vodo, vaše pohištvo pa ostane popolnoma čisto!

 

Vlažilnik zraka Beko funkcija turbo

Funkcija turbo za hitro in močno vlaženje zraka

Funkcija turbo

Kot zadnjo od izjemnih funkcij vlažilnikov zraka Beko naj vam predstavimo funkcijo turbo. Ta bo poskrbela za izjemno hitro in močno vlaženje prostorov, ko se boste želeli suhega zraka znebiti v trenutku. Funkcija turbo vam pride še posebej prav takrat, ko se ozračje začne močno ohlajevati in je potrebna višja stopnja toplotnega ogrevanja. Kot smo razložili zgoraj, pa močnejše ogrevanje pomeni nenadno povišanje izsušenosti zraka, kar hitro začutimo tudi na lastnem telesu. Izognite se negativnim vplivom suhega zraka in vklopite funkcijo turbo!

 

Prepričani smo, da smo vam skozi podrobno predstavitev naših novodobno zasnovanih vlažilnikov zraka uspeli pokazati, zakaj so nedvomno nepogrešljiv element vsakega zdravega doma. Ustrezna stopnja vlage v prostoru občutno olajšuje naše dihanje, kar je pomembno predvsem za astmatike in alergike, pripomore pa tudi k splošni krepitvi našega imunskega sistema. Odločimo se torej za uvajanje dodatne vlage v mesecih, ko nam je primanjkuje, s tem pa poskrbimo za zdravje in splošno počutje naše družine.

Preverite ponudbo!