Beko Blog
Bivanje in dom

Že poznate način, kako postati vrhunski »Chef« svoje kuhinje? Pri peki si pomagajte s paro!

Napisal: Tomaž Zajšek - 16. 5. 2017

Ste se kdaj vprašali, kako profesionalni kuharji pripravijo lepo zaobljene hlebčke kruha s sijočo zlato rumeno skorjo, okusno in mehko pecivo, božansko sočno meso ter ravno prav pečeno ribo? Odgrnili bomo starodavno tančico skrivnosti in vam izdali recept.

Številni strokovnjaki za zdravje že leta trdijo, da je priprava hrane s pomočjo pare v primerjavi z običajnimi metodami, daleč najbolj zdrav način. Pri peki in kuhanju s paro so živila toplotno obdelana, kar pomeni, da v sebi zadržijo veliko več hranilnih snovi, poleg tega pa ohranijo svojo naravno aromo, strukturo in barvo. Nežna para poskrbi tudi za odlično hrustljavo skorjo pri peki kruha in peciva.

73 Beko_Oven_BIS35500XMS_Closeup_BekoChefSteamAssisted

Tako. Izdali smo vam skrivnost profesionalnih kuharjev! Njihove mojstrovine, s pomočjo naprednih tehnoloških pristopov kuhanja, postajajo z vsakim dnem bolj izpopolnjene in dovršene. Sočasno in v koraku s sodobnim časom bivanja so tehnološko napredne in inovativne rešitve gospodinjskih aparatov Beko s svojim nenehnim razvojem kuhanje močno približale vsakdanjim uporabnikom, tudi tistim, ki kuhanja doslej niso bili kaj dosti vešči.

Zato smo tokratno temo posvetili peki rib, saj se na videz preprosto opravilo kaj hitro lahko sprevrže v neokusen obrok. Vendar je danes, s pomočjo tehnologije, mogoče pripraviti zelo okusen obrok brez bojazni, da se morda ne bi posrečilo. Poleg odličnega okusa so ribe tudi bogat vir naravnih beljakovin in ostalih hranljivih snovi ter ponujajo obilno količino srcu zdravih maščobnih kislin omega-3. Pripravimo jih lahko na veliko različnih načinov in domiselnih receptov, eden izmed njih pa je prav gotovo peka s pomočjo pare.

Za vas smo pripravili nadvse okusen recept, in sicer “Brancina v škrniclu z mediteransko zelenjavo“, pri katerem nam je z veseljem v pomoč priskočil priznani kuharski mojster in »Chef« restavracije Evergreen, Kaval Group, Anže Gombač. Prisluhnite besedam mojstra in se prepustite odpeljati v svet kulinaričnih dobrot, vse kar potrebujete pa je le pečica Beko za peko s pomočjo pare BIS35500XMS, svež zalogaj brancina in nekaj začimb. Torej, zgrabite ribo in ponev in se prepustite svoji radovednosti.

Kot ste se lahko prepričali, je peka rib in vseh ostalih dobrot s pečico Beko BIS35500XMS postalo dokaj preprosto opravilo. Pred peko morate v pečico, v za to namenjen zbiralnik doliti le 350 ml vode in izbrati ustrezen program. Med postopkom peke se ob natančno določenem času v notranjost pečice samodejno vbrizga para, pri zahtevnih načinih priprave posameznih jedi, pa paro lahko poljubno – do trikrat vbrizgate tudi sami.

Z uporabo novih Beko tehnologij, inovativnega pristopa in kančka domišljije, boste kljub pomanjkljivim kuharskim izkušnjam postali pravi kuharski mojster in čisto pravi Chef svoje kuhinje. Presenetite svoje najbližje in jim postrezite zdrav in nadvse okusen obrok. Pa dober tek.

 

Recepti iz članka:

Komentarji