Beko Blog
Lifestyle

Ženske delamo več kot moški

Napisal: Sandra Bratuša - 27. 5. 2016

Ta zapis ne temelji na nekih znanstvenih dokazih, vse je hipotetično, a se mi zdi, da kar resnično. Ženske smo že po naravi bolj romantične kot moški. Na ljubezen gledamo skozi rožnata očala. Tudi, ko pridejo na vrsto poroka, skupno življenje in kasneje družina, ne razmišljamo o tem, da se bo življenje kar korenito spremenilo. Pridejo stvari kot so kuhanje, pranje, pospravljanje, likanje itd.

Zenske-cistijo-vec-2

In kruta resnica, da naj bi ženske po tem, ko pridejo domov iz službe, za gospodinjska opravila dnevno porabila vsaj še dve uri. Se pravi, da takrat, ko moški lahko počiva po delu, ženska še vedno dela naprej. No, ni v vseh družinah tako, saj so tudi moški, ki radi pomagajo svoji partnerici pri domačih opravilih oziroma tudi sami v njih uživajo, vendar jih žal ni prav veliko. Čeprav se časi menjajo, se moški malo manj, saj mnogo domačih opravil pade na ženske, le kdo je namreč videl, da bi moški likal, kajne?

Vendar pa ni vse tako črno kot se zdi, vsaj za mlajše generacije. Ko se tako pogovarjam z mlajšimi, se mi zdi, da že nekoliko drugače gledajo na življenje v dvoje in gospodinjska opravila. S tem ne mislim, da so le ta nekako pravično porazdeljena. Le mlajšim moškim se očitno ne zdi nič narobe, če svojim boljšim polovicam vsaj tu pa tam priskočijo na pomoč ali pa kakšno opravilo prevzamejo kar na svoja ramena. Mlajši so mogoče malce bolj realni in vedo, da je treba prihodnost graditi skupaj. Toliko bolj, če je ženska polno zaposlena še v službi, poleg tega še skrbi za otroke.

Zenske-cistijo-vec_3

Nekatere študije, ki so jih naredili, se zdijo res bolj za šalo kot za res. Ugotovili so namreč, da naj bi moški na primer za pomivanje posode na dan porabil cele tri minute, medtem ko ženska več kot pol ure. V povprečju poprime moški za likalnik za eno minuto na dan, medtem ko ženska porabi skoraj eno uro. Največ časa gre za pripravo hrane, po izračunih naj bi ženska za to porabila okoli dve uri dnevno. Pomislite le, kako je bilo včasih, ko nismo imeli na voljo vseh teh gospodinjskih aparatov, ki danes zelo lajšajo domača opravila, da si tudi ženske lahko malce oddahnemo. Vsaj na roke nam ni več potrebno prati, pa likati z likalnikom na oglje, s sirkovo krtačo ribati tla in še bi lahko naštevali.

Komentarji