Beko Blog
FC Barcelona

Zvezdniški občutek sredi Camp Noua z Bekom

Napisal: Darja Medič - 6. 10. 2016

Avgusta 2016 se je karavana dvaindvajsetih srečnežev, ki so bili izžrebani v globalni nagradni igri Beko Time2Play, ki je potekala na socialnih omrežjih, znašla v Barceloni sredi najslavnejšega nogometnega igrišča Camp Nou – domu najslavnejše nogometne ekipe FC Barcelona.

Med srečneži je bil tudi slovenski predstavnik – Adnan Čović. Kdo je Adnan, kako se je znašel na Camp Nou, kaj vse je doživel, kako so ga sprejeli in kako je igrati na najslavnejšem igrišču pa vam bo povedal kar sam.

Za začetek nam povejte, kako ste se znašli na Camp Nou? Kaj ste naredili, da ste prišli med izbrane obiskovalce in igralce na tem legendarnem štadionu?

IMG_20160630_112457_492

Slika, s katero se je Adnan prijavil za sodelovanje v nagradni igri Time2Play.

 Nagradno igro sem opazil na Facebook-u. V bistvu sem zvečer gledal neko nogometno tekmo in sem med premorom po prvem polčasu, medtem ko sem brskal po facebook-u, videl oglas za nagradno igro s sloganom Beko – Time2Play. Ker sem ravno imel tistih 15 minut med polčasom in seveda kot velik podpornik katalonske ekipe, sem si rekel »zakaj pa ne?« in se prijavil preko spleta in nato na vse skupaj pozabil. Po navadi nikoli ne igram takšnih iger, ker nikoli nisem verjel, da so realne, ampak tokrat je pač tako naneslo.

Tema nagradne igre je bila; kako bi proslavil svoj gol na kultnem štadionu Camp Nou. Bile so možnosti, da pošlješ sliko ali kratek video posnetek. Odločil sem se za sliko, saj imam nekaj slik iz časov, ko sem igral nogomet v Avstriji na polamaterski ravni. Ena od teh je bila ravno veselje po doseženem zadetku. In tako se je vse začelo…

Kako velik navijač FC Barcelona ste sicer?

Bom rekel tako. Nogomet sem začel trenirati v 5. Razredu OŠ in od takrat sem navijač FC Barcelona. Dejstvo, da sem dejansko že bil na tekmi na Camp Nou, verjetno precej pove o tem, kako velik podpornik FC Barcelona sem.

2016-07-09_ADNBEKO_92

Stati na sveti travi stadiona Camp Nou so sanje vsakega ljubitelja nogometa.

Kako je bilo poskrbljeno za vaš obisk v Barceloni, koliko časa ste bili tam in kaj vse ste počeli?

Beko je za nas poskrbel tako, kot če bi se naši priimki glasili Messi, Neymar, Suarez. Skratka gostili so nas božansko in na tej izkušnji bom Beku hvaležen vse svoje življenje.

V Barceloni smo preživeli 3 čudovite dni. Na letališču nas je pričakal šofer z luksuzno limuzino, ki nas je prevažal do hotela. Deležni smo bili nastanitve v luksuznem hotelu v centru mesta. Po mestu so nas prevažali z uradnim avtobusom ekipe, ki seveda prevaža tudi igralce in ostalo osebje. Trenirali  smo v njihovem trening centru Esportiva Ciutat Joan Gamper skupaj s trenerji, ki v akademiji trenirajo mlajše selekcije. Imeli smo ekskluziven ”tour” po štadionu. Obiskali smo njihov shoping v neposredni bližini štadiona.

Peljali so nas na kosilo v prestižno restavracijo Negro v centru mesta. Večer pred tekmo na Camp Nou smo imeli uradno večerjo in pogostitev na osrednjem balkonu štadiona Camp Nou, medtem ko so se na velikem ekranu na vrhu štadiona vrtele naše slike s katerimi smo se prijavili na nagradno igro. Uf, dobim mravljince po telesu že samo ko pišem tole in se spomnim vsega tega… neverjetno.

2016-07-08_ADNBEKO_120

Izkušnjo brcanja nogometne žoge na sveti travi doživijo le najbolj nadarjeni in tisti z nekaj sreče.

Kako je igrati na Camp Nou? Kako se je odvijal tisti dan? Ste spoznali katerega od igralcev?

Kako opisati občutek, ko se ti izpolnijo otroške sanje, ne vem, občutek je skupek vzhičenja, zmedenosti, veselja, vznemirjenosti, zadovoljstva, sreče. Vse to pomešano skupaj pa še vedno se ne da opisati tistega trenutka, ko stopiš na sredino štadiona in se ozreš po gromozanskem štadionu. Ta isti trenutek pa se zaveš, da si ti tisti, ki bo danes igral na tem mestu in to v novem kompletu opreme, v kateri na uradni tekmi ni igral še niti en igralec, ki igra v FC Barcelona. Neverjetno!

Ta dan se je začel tako, da nas je zjutraj pod vrati hotelskih sob pričakal seznam, ki je vseh 22 dobitnikov razdelil na 2 ekipi. Razdelili so nas trenerji, ki so delali z nami, na podlagi videnega na treningih. Iskali so 2 približno enakomerni ekipi. Tako sta nastali amaterski ekipi FC BLAU in FC GRANA. Po zajtrku se je vsaka ekipa usedla v svoj avtobus in se ločeno odpravila na mesto dogodka oziroma na Camp Nou. V garderobah pa prvi šok – dresi so bili zloženi po imenih. Vsak je že v naprej imel svoje mesto in brisačo za uporabo po tekmi. Kot bi gledal tekmo lige prvakov, v kateri si se sam znašel. Sledila je tekma. Sonce je pripekalo kot v puščavi, ampak to nas ni prav nič motilo. Tekma je bila dokaj napeta. Zmaga je odšla na stran naše ekipe, ampak to ni bilo v prvem planu. V prvem planu je bil seveda fairplay ter vse vrednote, katere v barceloni tako vneto zagovarjajo. Po tekmi smo imeli še hladno pogostitev v VIP baru na štadionu. Na tem mestu smo se počasi vsi poslavljali, ker je bil za nekatere že čas za odhod na letališče. Spet drugi so imeli lete kasneje in so lahko odšli še nazaj v hotel. Jaz sem imel let med prvimi, tako da me je šofer po pogostitvi odpeljal direktno na letališče.

Žal nismo imeli priložnosti spoznati igralcev, saj so v tem trenutku bili vsi na zasluženem dopustu ali pa na raznih prvenstvih, ki so potekala to poletje.

2016-07-09_ADNBEKO_151_2

Celotna ekipa zmagovalcev nagradne igre #Time2Play

 

Kaj vam bo najbolj ostalo v spominu iz vašega obiska?

Mislim, da ni stvari, katero bi lahko pozabil, ker je bil vsak trenutek čaroben. Od sedenja v hotelski avli pa do igranja na sveti travi štadiona Camp Nou. Se je pa zgodila ena smešna stvar pri mojem odhodu. Namreč pred odhodom s Camp Nou-a sem želel ovekovečiti svoj izlet s še zadnjo sliko in sem kolegu zmagovalcu, ki prihaja z Danske, stisnil v roke gsm z željo, da me slika pri avtu. To se je dogajalo v sami bližini štadiona, kjer je vedno veliko obiskovalcev ter navijačev. Ko sva opravila s slikanjem in ko je šofer pospravil najine stvari v avto pa se je zgodilo naslednje: usedem se na zadnji del prestižne limuzine znamke Mercedes. V tem trenutku zagledam na izhodu iz objekta še enega zmagovalca, ki prihaja iz Nemčije. Spustim steklo z namenom, da ga pozdravim in v tistem trenutku okoli avtomobila gruča ljudi, ki me prične slikat, se z menoj rokovati. Celo selfije so delali z menoj. Medtem pa šofer ni hotel speljati, ampak mi je v posmehljivem tonu v angleškem jeziku povedal naj se kar pretvarjam, da sem nova poletna okrepitev ekipe. Jah, težka je tem nogometnim zvezdam…

 

FB_IMG_1467991564314

Adnan, povejte nam še kaj o sebi. S čim se sicer ukvarjate? Od kod prihajate? Kaj vam pomeni nogomet?

No, ime in priimek vam je sedaj že poznano. Rojen sem bil leta 1984 in prihajam iz Vrhnike. Zaposlen sem kot samostojni komercialist v veleprodaji, v podjetju v Ljubljani. Skupaj s partnerko Sabino uživava v starševstvu najinemu sinu Alenu, ki je pravi športnik v duši in prav tako goreč navijač FC Barcelona. Čeprav mu je všeč tudi Ronaldo . J.

Nogomet je bil v preteklosti močno vpet v moje življenje. S sedmimi leti sem začel z igranjem nogometa pri Ljubljanski Olimpiji, ker sem bil tudi vodja oziroma kapetan ekipe za katero sem nastopal. Treningi so potekali vsak dan od ponedeljka do petka in včasih sem domačo nalogo delal kar na avtobusu. Tudi oče se je veliko žrtvoval in me velikokrat takoj po službi sam odpeljal na trening. V tem času so bili moji vrstniki za primer Mišo Brečko, Dalibor Stevanović, Samir Handanović, Dejan Kelhar… Zaradi spleta okoliščin in poškodbe se z mojo kariero žal ni izšlo po željah, a vseeno mi je le uspelo zaigrati na najboljšem štadionu na svetu.

Med obujanjem spominov o svoji nogometni poti, sem ugotovil, kako veliko mi pomeni izkušnja, ki mi jo je omogočil BEKO. Izkušnja za katero bom hvaležen dokler mi bije srce in za katero vem, da sem si jo zaslužil, čeprav samo na trenutek. Hvala celotni Beko ekipi, ki je v Barceloni organizirala naše srečanje.

IMG_20160708_200902

Adnan pravi, da je bil obisk in igranje na domačem stadionu ekipe FC Barcelona nepozabna izkušnja, ki se je bo spominjal za vedno.